Azmir Husić progovorio o mogućem povratku na Tušanj i iznio svoje uvjete

Fudbalski klub Sloboda danas je ostao bez rukovodstva nakon što je Upravni odbor na čelu sa Senadom Mujkanovićem podnio ostavku. Uvod je to u još turbulentnije dane na Tušnju, s obzirom da Sloboda nema mnogo vremena i da je potrebno ojačati ekipu kako bi se prije svega izborio opstanak u Premijer ligi.

Zbog posljednjih dešavanja u “Rudarskoj 2” kontaktirali smo Azmira Husića, koji se nalazi u Americi.

“Ta vijest je došla i do mene. Žalosno je šta se događa u Slobodi. O svemu ovome sam pričao i prije nego što ću otići. Svi vi koji volite Slobodu zajedno sa mnom morate znati da se klub vodi ka gašenju”, rekao je za “Sportske.ba” Azmir Husić.

Husića smo upitali i da li bi ponovo prihvatio ulogu vatrogasca na Tušnju te preuzeo vruću predsjedničku funkciju u Slobodi.

“Moralo bi se mnogo toga promijeniti i biti dosta transparentnije. Slobodi treba vratiti stadion nazad, jer on i jeste Slobodin. Sve dogovore prenijeti na papir i izaći javno sa obećanjima i obavezama prema Slobodi”, poručio je Husić.

Podsjetimo, Azmir Husić otišao je iz Slobode u septembru 2016. nakon što gradske vlasti nisu ispunile obećanja, koja su tada dali prvom čovjeku Slobode. Husić je prethodno Slobodu spasio gašenja, klub je vratio u Premijer ligu BiH, a Sloboda je u eri Azmira Husića zaigrala i u Evropskoj ligi te bila nadomak naslovu prvaka BiH i trofeju pobjednika Kupa BiH. U svojoj predsjedničkoj eri, u Slobodu je uložio oko tri miliona KM.

Back to top button