Advin Hodžić Adweenie siguran da će pjesma „Brat za brata“ biti najslušanija

Advin Hodžić koji se na estradi pojavljuje pod umjetničkim imenom „Adweenie“ već godinama živi i radi Hartfordu, u Americi.

Već 14 godina ovaj mladić rodom iz Vlasenice bavi se rep-hiphop muzikom, odlučan da u narednom periodu još profesionalnije pristupi tom estradnom poslu. Prošle godine je objavio singl pod nazivom “Ona” koji na YouTube ima preko 100.000 pregleda.

-Bez ikakve reklame ta pjesma je brzo dostigla tu rekordu cifru po pregledima. Nedavno sam objavio još četiri pjesme, od kojih posebno tipujem na “Ljubav nema granica”. Uz nju posebno sam se emotivno vezao za numeru “Brat za brata” koju, što mi je posebno drago, sluša mlađa publika i očekujem da će za mjesec dana imati rekordnu slušanost. Uskoro ću objaviti tri nove pjesme, a jedna od njih bit će i duet sa mladim pjevačem iz Tuzle Amilom Bosankićem. Riječ je o duetu „Crni đavo“. Tačnije, Amil će se pojaviti u refrenu te nove pjesme – priča nam Adweenie.

Mada živi u dalekoj Americi, svake godine dolazi na odmor u Tuzlu.

-Iako živim daleko od tog grada, svoje BiH, ona mi je u srcu – ponosno govori on koji je u jako dobrim odnosima sa gotovo svim pjevačima.

Avaz.ba

Back to top button