Crnadak uručio diplomatski pasoš Miralemu Pjaniću u Torinu

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je danas u Torinu uručio diplomatski pasoš fudbaleru Juventusa i reprezentativcu BiH Miralemu Pjaniću.

Ministar Crnadak je u petak 22. decembra u Banjoj Luci uručio diplomatske pasoše Snježani Gajić i njenoj bliskoj saradnici Sari Petković koje su posvećene prikupljanju sredstava za istraživanje i pronalaženje lijeka za Laforinu bolest.

Uskoro će diplomatski pasoš biti uručen i reprezentativki Srbije Tijani Bošković, odbojkašici istambulskog Ezačibašija i najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu.

Miralem Pjanić se uključio u akciju prikupljanja sredstava za istraživanje i pronalaženje lijeka za Laforinu bolest u sklopu koje će prirediti humanitarnu večeru.

Ministar Crnadak je u subotu navečer na poziv Miralema Pjanića prisustvovao fudbalskoj utakmici Juventus – Roma u Torinu.

– Diplomatski pasoš uručen Miralemu Pjaniću u Torinu. Nastavljamo humanitarno-sportske aktivnosti za pronalaženje lijeka za Laforinu bolest. Miralem uskoro organizuje humanitarnu večeru. Sinoć spektakularna utakmica Juve-Roma 1:0. Pjanić najbolji kod domaćih, Kolarov kod Rimljana. Danas impresivna posjeta Palaci Reale, palati prvog italijanskog kralja u periodu 1861-1865. – napisao je Crnadak na Facebooku.

Avaz.ba

Back to top button