Plačem brate, plačem i ne prestajem…(pismo i poruka našeg čitaoca koje prenosimo u cjelosti…)

U našu redakciju stiglo je jedno jako dirljivo i zanimljivo pismo našeg čitaoca koje prenosimo u cjelosti…
suza u oku

Plačem brate, plačem i ne prestajem..

Moram ovo sa nekim podijeliti, moram jer hoću da puknem od tuge. Ne znam kako početi i gdje stati ali na samom početku molim sve patriote ove zemlje, sve ljude, građane, omladinu djecu da ne nasijedaju na svaku provokaciju, na svaku obavijest na faceboku, da svi sjedemo i malo razmislimo, sad imamo priliku, dobili smo je, nismo je imali od rata pa do neki dan.

Zapalili smo puno, možda i previše, nema veze, drugačije nije moglo i dosta je paljenja, nasilja, straha, dosta brate strepnje za djecu, za školu za sutra, dosta…
Ima puno onih koji nas huškaju kažu još, samo pali, ali oni sjede negdje i putem interneta nam dijele savjete šta da radimo, kao da ne znamo, kao da smo mi željni nečije milosti, lažnih saosjećanaja i savjeta.

Ima ova zemlja pameti za izvoza, bila je skrivena ali sad je na sceni, nadam se, da uzme stvar u svoje ruke, i svako ko voli ovu svetinju što nam u nasljeđe ostaviše oni koji je od silnika odbraniše, treba štiti i čuvati mir, dostojanstvo i nastaviti se boriti za svoja prava imajući na umu da tom svojom borbom čini dobro i sebi i komšiji i svojoj domovini.

Želim još reći da je moj babo zajedno samnom i sa moja dva brata branio ovu zemlju devedesetih, pa zbog toga ponajviše brate plačem šta sve onda odbranismo da se ne sruši i kako smo bili složni, a sad se k'o nešto ne volimo i ne podnosimo i ne vjerujemo jedni drugima.

Plačem brate za svima onima koji u ratu pogidoše i moj babo i moja dva brata koji mi na rukama umiraše, jer oni život nisu dali za ovo što imamo nego za pravdu, pravičnost za svoju domovinu i njeno ljepše sutra, koje je ako Bog da na vidiku.

Ova naša domovina bez dvojbe treba bolje sutra, a ovi što pokušavaju profitirati na ovim našim belajima koje ćemo mi svakako riješiti poručujem „Dalje od svetinje što se Bosna i Hercegovina zove“.

I ko god da joj pokuša nauditi neka zna da sam mu na putu, jer ja volim ovu zemlju i ovaj narod, pa i ovu našu borbu za ljepše sutra.

R.T

Back to top button