Poginuli pjevač Đurad Đuka Đuranović prije 10 dana dobio dijete

Đuranovićev Audi uništen s prednje strane | Mercedes koji je vozio Slobodan Vasić (Foto: O. Matavulj)

Đurađ Đuka Đuranović (32), folk pjevač iz Mrkonjić-Grada, poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Brdo, kada je došlo do direktnog sudara njegovog Audija s Mercedesom koji je vozio Slobodan Vasić (51) iz tog grada.

Nesreća se dogodila jučer oko ponoći na magistralnom putu M5 Mrkonjić-Grad – Ribnik.

Uzrok nepoznat

– U nesreći je poginuo vozač Audija Đuranović, dok je vozač Mercedesa Vasić zadobio povrede – rekla je Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog Tužilaštva Banja Luka.

Ona je dodala da su uviđaj na mjestu nesreće izvršili dežurna tužiteljica Dragana Lipovčić i inspektori Saobraćajne policije iz Mrkonjić-Grada, ali se tačan uzrok nesreće još istražuje.

– Tužiteljica je naložila da se poduzmu sve potrebne istražne radnje, mjere i vještačenja radi rasvjetljavanja svih okolnosti nesreće – rekla je Đaković-Vidović.

Vijest o pogibiji mladog pjevača potresla je Mrkonjić-Grad. Da tuga bude veća, mještani pričaju da je Đuranović samo prije 10 dana dobio drugo dijete. Oni koji žive u blizini mjesta nesreće kažu da su čuli strahoviti udar, nakon čega su na putu ugledali dva razbijena auta.

Nastradali Đurad Đuranović
Krvava glava

– Vozač Mercedesa je jaukao i dozivao pomoć, dok je vozaču Audija glava bila razbijena i okrvavljena. Pokušao je da izađe iz vozila, tijelo se nekoliko puta trznulo, a potom je izdahnuo – priča jedan od očevidaca.

On kaže da su dijelovi vozila bili razbacani po putu i teško je precizirati ko je iz kojeg pravca išao.

– Pretpostavlja se da je Đuranović iz grada išao prema jezeru Balkana, a Vasić iz suprotnog pravca. Obojica su ušla u jednu oštru krivinu i vjerovatno je neko od njih, a moguće i obojica, dijelom vozila prešao u lijevu traku pa su se direktno sudarili – pričaju mještani.

Mještani u šoku

O Đuranoviću mještani imaju samo riječi hvale. Kažu da se, osim muzikom, bavio i ugostiteljstvom. Bio je vlasnik jednog popularnog kafića u gradu. Dugo vremena je bio na muzičkoj sceni, snimio je niz kompozicija, a široj javnosti je postao poznat sredinom 2015. godine, kada je s Anabelom Atijas, poznatijom kao Anabela Đogani, snimio hit-duet.

Avaz.ba

Back to top button