Zmajevi poraženi od Meksika, Prosinečki zadovoljan igrom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od selekcije Meksika s 1:0 u prijateljskoj utakmici u San Antoniju.

Nakon remija sa selekcijom SAD-a, izabranici selektora Roberta Prosinečkog pretrpjeli su minimalan poraz od Meksika čime su završili američku turneju na kojoj su nastupili uglavnom igrači iz Premijer lige BiH, pojačani iskusnim Medunjaninom i golmanom Šehićem.

“Zadovoljan sam igrom, pogotovo u prvom poluvremenu. U drugom je umor učinio svoje, ali su igrači dali sve od sebe. Ipak, Meksiko je reprezentacija koja će igrati na predstojećem Svjetskom prvenstvu. Ukupan dojam je vrlo dobar, mladi igrači su opravdali poziv za reprezentaciju na ovoj turneji”, rekao je Prosinečki nakon meča.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izjednačenoj igri. Meksikanci su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali nisu napravili ozbiljniju priliku, dok su i nogometaši BiH u nekoliko navrata, preko Ahmetovića i Zakarića zaprijetili golu Meksika.

U drugom poluvremenu Meksikanci su u potpunosti preuzeli inicijativu, a dominaciju su krunisali pogotkom u 65. minuti. Korner je izveo Jonathan dos Santos, a Hugo Ayala je glavom poslao loptu u gol.

Nakon postignutog gola Meksiko je nastavio s napadima, dok selekcija BiH do kraja nije uspjela ozbiljnije da zaprijeti. Reprezentacija BiH meč je završila sa deset igrača na terenu s obzirom na to da je Almir Bekić u 83. minuti dobio drugi žuti karton.

Ovo je bio četvrti meč između BiH i Meksika koji je upisao treću pobjedu, dok je BiH ostala na jednom trijumfu.

Za selekciju BiH susret su počeli: Šehić, Zakarić, Lončar, Menalo, Tomić, Sarić, Ahmetović, Bekić, Medunjanin, Todorović, Graovac. U drugom poluvremenu igrali su još: Pirić, Beširović, Todorović, Čavar, Koljić, Šećerović.

(Bportal.ba/Fena)

Back to top button