Hit na društvenim mrežama: Na Koševo “stigao” Lionel Messi

Fudbalski klub Sarajevo večeras je službeno predstavio novo pojačanje, a riječ je o dvadesetčetverogodišnjem veznom igraču, Ljubanu Crepulju.

Ima li sličnosti između Messija i Crepulje? Ima li sličnosti između Messija i Crepulje?
Ovaj fudbaler, koji je rođen u Čapljini, priključio se prvom timu Sarajeva na pripremama u Antalyji, a potpisao je jednoipogodišnji ugovor.

Crepulja stiže u Sarajevo nakon što je prethodno igrao za belgijski Mechelen i Soligorks iz Bjelorusije, a u Hrvatskoj je nastupao za Slaven Belupo i Dragovoljac.

– Sarajevo je za mene novi izazov u karijeri i sretan sam zbog dolaska u klub. Mnogo toga znam o Sarajevu, poznajem neke igrače i vjerujem da će period adaptacije na novu sredinu proći vrlo brzo. Želim svojim nastupima pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve u proljetnom dijelu sezone – rekao je Crepulja za zvaničnu internet stranicu FK Sarajevo.

Dolazak novog igrača prokomentarisao je i Husref Musemić, trener Bordo tim.

– Crepulja nam donosi dodatnu širinu u ekipi i mogućnosti koje su nam nedostajale. Mislimo da on može donijeti nešto novo našoj igri i riječ je o igraču koji posjeduje kvalitet. Sigurno je da će mu biti potrebno određeno vrijeme kako bi se navikao na novu sredinu, klub, saigrače i naš način igre – izjavio je Musemić.

Novi prvotimac zadužio je dres s brojem 21.

Dolazak Crepulje izazvao je veliki interes i kod navijača Sarajeva. Mnogi fanovi Bodro tima na društvenim mrežema novog veznjaka izgledom uspoređuju sa Lionelom Messijem iz mlađih dana! Pogledajte fotografije i procijenite sami ima li sličnosti…

Izvor: Faktor

Back to top button