“Muž i ja 10 godina nismo imali djecu, onda sam rodila sina, a moj muž je saznao da je neplodan, jeziva tajna me razdire godinama”

Na internetu se pojavila životna priča žene koja je željela dijete sa čovjekom kojeg je istinski voljela.

To je i ostvarila, ali ne način na koji je planirala.

Njenu ispovijest prenosimo u cjelosti.

„Prije nego što sam se udala bila sam vesela djevojka, uvijek spremna na zezanje i flert. Prije njega sam bila s jednim dečkom, koji se preselio u Sarajevo i tako sam patila za njim mnogo, mnogo. Bojan (moj sadašnji muž) je odmah počeo da obleće oko mene poslije tog momka.

Kad smo Bojan i ja počeli da se zabavljamo, mnogo me je gušio i željela sam da pobjegnem. Živimo u maloj sredini, to je bilo sramotno, ali ne i rijetko. Pobegla sam s jednim čovjekom iz drugog sela, divan, predivan. Otišli smo u Beograd, gdje smo izlazili i zezali se. Međutim, onda se pojavio Bojan i krenuo da kukumače da se vratim, da me voli… da sam sve njegovo.

Vratila sam se. Vratila sam se jer me je bilo sramota i shvatila sam da s njim mogu da ostarim, a ako pukne bruka, neće me niko htjeti. Tad sam već imala oko 25 godina. Sad je vrijeme drugačije, onda je tako bilo. Nisam imala mnogo svjesti o tome koliko i šta sve mogu.

Koliko god da smo imali nezaštićene odnose, jednostavno nisam ostajala trudna! Ja sam bila očajna, on se sklanjao od mene. Na kraju smo postali maltene ko prijatelji. U međuvremenu je počeo rat i u naše selo su došle izbjeglice. Među njima i moja najveća prva ljubav se vratila iz Sarajeva.

I eto… negdje 1995. godine sam ostala trudna. Rodila sam sina. Nikad nisam rekla nikome čiji je. Mislila sam da niko ne zna. A onda je moj sin počeo da raste i sve više liči na moju prvu ljubav, tajnu ljubav. To je shvatila i sestra mog muža i počela je da me ignoriše i da me nipodaštava. Odnosno, ponašala se kao da ne postojim.

To me je boljelo, ali sam se maksimalno posvetila detetu. Sad je on sjajan momak. A moj muž je godinama kopnio. Dobio je razne bolesti koje su ga iznutra jele. I nedavno je saznao da je neplodan. Taj dan neću zaboraviti. Sedi ispred kuće i ćuti. I ja kažem šta je bilo… On kaže da mi je sve oprošteno.

Dugo smo plakali… i izmirili se konačno srezni i zadovoljni. A onda je počeo horor! Njegova sestra i familija je krenula da me ignoriše, da ignorišu našeg sina i da se ponašaju ko da nismo rod. Mnogo boli, mnogo…“

“Sa svojim suprugom sam bila u braku tri godine, živjeli smo zajedno sa njegovim roditeljima koji su na početku bili divni, a onda…”

Sa svojim suprugom sam bila u braku tri godine.

Živjeli smo zajedno sa njegovim roditeljima koji su na početku bili divni. Sve se sje*alo kada je suprug otišao u inostranstvo da radi. Ostala sam sama u kući sa njegovim, koji su odjednom promjenili ponašanje. Svekar je bio nezainteresovan za razgovor, a svekrva nervozna, svadljiva.

Čak su i komšije bile drugačije: primjetila sam da prekidaju priču kada prolazim ulicom. Pitala sam se šta se to dešava. A onda me je suprug nazvao telefonom i rekao: Tanja, o čemu se radi? Majka mi je rekla kako joj radiš o glavi: bajaš joj u hranu i ostavljaš neke vrećice po kući! urlao je suprug na slušalicu. Vrećice sa vradžbinama? Da, pravila sam vrećice sa mentom i lavandom, za ormare. A voljela sam da palim mirišljave svijeće. Ali ne zbog sujeverja, kao što su oni mislili. To sam i njemu rekla a on se slatko nasmijao i zamolio da objasnim njegovoj majci, prije nego što napravi haos u kući. Pokušala sam joj objasniti ali sam bila zatečena reakcijom.

Ti si me lagala! Lagala si za sve! – počela vikat.. Sve sam ovo saznala od vračare. Razvešću te od sina do kraja godine! Onda sam primjetila da mi nestaju stvari. Prvo četka za kosu, a onda garderoba i na kraju fotografije sa vjenčanja. Raspitala sam se kod komšinica i saznala da je u bila vračara koja je gatala protiv mene. Nalazila sam zamotuljke svuda: u garderobi, ispod jastuka, a unutra su bili moji pramenovi kose, nokti i bijeli prah neobičnog mirisa.

Skontala sam da su se stvari otele kontroli i polako je počela da me hvata panika. Šta ako me stvarno odvoji od čovjeka kojeg volim? Ili me urekne da ne mogu imati djecu? Odlučila sam da posjetim ženu u selu, za koju su mi rekli da skida crnu magiju. Žena mi je bajala cijelu noć, i na kraju je uspjela da me spasi. Danas moj suprug i ja imamo dvoje djece, devojčicu i dječaka. Svekrva se urazumila, ali suprug joj nije mogao oprostiti što je pokušala da mi nanese zlo.

Izvor: novi.ba

Back to top button