Casillas na kraju sezone stiže u Seriju A, čeka se Buffonova odluka o penzionisanju

Casillas i Buffon (Foto: EPA-EFE)

Portov golman Iker Casillas (36) najvjerovatnije će na kraju sezone doći u italijansku Seriju A, dok bi legenda ove lige Gianluigi Buffon (40) trebao okačiti kopačke o klin, pišu italijanski mediji.

Naime, Casillasu na kraju sezone ističe ugovor s jednim od najboljih klubova u Portugalu, ali ne želi da okonča još svoju karijeru već ima za cilj da ostane na vrhunskom nivou.

Okončanje ugovora s Casillasom poklapa se sa završetkom karijere Buffona pa su se odmah pojavile spekulacije da bi baš jedna legenda mogla među stativama da zamijeni drugu.

Međutim, ostaje sumnja u povlačenje najvećeg golmana Italije svih vremena na kraju sezone s obzirom na činjenicu kako sada brani.

Zbog toga je vjerovatnije da bi Iker mogao da stane među stative nekog drugog italijanskog kluba, gdje je konkurencija na toj poziciji dosta slabija.

Na ljeto ćemo saznati rješenje ove sapunice, ali svi ljubitelji nogometa sigurno bi najviše voljeli da ove dvije legende i naredne sezone vide među stativama, ali sa različitih strana terena.

Klix.ba

Back to top button