IDE MILE NEBESKOM PRUGOM: Novi helikopter u Banju Luku stiže u junu, Vlada RS se zadužila…

Novi višenamjenski helikopter „Augusta 119“, za koji se Vlada Republike Srpske krajem prošle godine zadužila za 9,4 miliona KM, u RS će stići početkom juna, nakon što u Italiji, gdje je i kupljen, bude završena obuka posade Helikopterskog servisa RS-a, saznaje portal Capital.

Mehaničari i piloti su, kako je i definisano milionskim ugovorom, trenutno u Italiji gdje su ovih dana započeli treninzi.

„Na obuci smo, u Italiji. Sve završavamo u skladu sa ugovorom koji je potpisan“, potvrdio je danas za Capital i direktor Helikopterskog servira RS Boban Kusturić.

Na međunarodni tender za nabavku novog helikoptera u augustu je stigla samo ponuda italijanske firme “Leonardo”, a Vlada RS-a je već 17. augusta usvojila informaciju o dugoročnom kreditu.

„Ministarstvo finansija RS-a sprovelo je proceduru javne nabavke metodom otvorenog postupka, a najpovoljnija ponuda je od NLB banke Banja Luka.

Ministar finansija Zoran Tegeltija ovlašten je da potpiše ugovor o dugoročnom kreditnom zaduženju u iznosu od 9,4 miliona KM“, saopšteno je tada iz Biroa za odnose s javnošću Vlade.

izvor: (SB/Capital.ba)

Back to top button