Dačić: A da Srbija i RS imaju jednog predsjednika?

Ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati kaže da vjeruje da je premijer Edi Rama razjasnio stavove u vezi sa izjavom o zajedničkoj spoljnoj politici Kosova i Albanije.
“Albanija je zemlja članica NATO i kandidat za učlanjenje u EU i kreće se unutar svoje spoljne politike. Ti okviri su nepromenljivi”, rekao je Bušati odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu, a poslije sastanka sa ministrima spoljnih poslova Srbije i Italije.

On je kazao da je Rama to izjavio u kontekstu evropskih integracija.

Šef srpske diplmatije Ivica Dačić, međutim, kazao je da ne treba davati mogućnost za takvo međusobno polemisanje.

“Znamo oko čega se ne slažemo, oko Kosova, zato bismo zamolili sve da budu uzdržani prilikom davanja takvih izjava. Znate da i Srbija može da daje takve izjave. Možemo i mi da kažemo da Srbija i RS treba da imaju jednog predsednika, ali čemu to vodi”, poručio je Dačić.

Kako kaže, volio bi da svi u regionu razgovaraju otvoreno i da ima što manje prilika da u javnost iznose ono oko čega se ne slažu.

Albanski premijer Edi Rama iznio je povodom desete godišnjice nezavisnosti Kosova, ideju o zajedničkoj spoljnoj i bezbjednosnoj politici Albanije i Kosova, kao i o izboru zajedničkog predsjednika.

(Vijesti.ba)

Back to top button