Tuzlanska politička pijaca: Mirsadu Kukiću pristižu fakture za smjenu VladeTK!

Golema većina zastupnika i ministara koji su otkazali lojalnost SDA i priklonili se lokalnom političkom šerifu, Mirsadu Kukiću, već je ispostavila fakturu novoj Vladi Tuzlanskog kantona…
Među prvim to je uradio dojučerašnji zastupnik SDA, Suad Salihbašić. Cijena po kojoj je promijenio stranački dres i nije tako visoka – zauzvrat je tražio posao u državnoj službi za svog nezaposlenog sina Dinu.

Lokalni politički šerif, Mirsad Kukić, već je platio ispotavljenu fakturu: od prije nekoliko dana Dino Salihbašić je dobio posao u MUP-u Tuzlanskog kantona, odnosno u Policijskoj upravi Lukavac.

Mirza Omerdić, donedavni predsjednik kluba poslanika SDA u Skupštini TK, također je za transfer tražio radno mjesto, ali ne za svoju rodbinu, nego za sebe, budući da je prije izbora za kantonalnog poslanika bio na birou rada.

Omerdić, inače ekonomista, dobio je stalni posao u Općoj bolnici Gračanica, gdje će raditi nakon isteka mandata u jesen ove godine.

Prethodno se izborio za profesionalni status u Skupštini Tuzlanskog kantona, (plaća 3.000 KM mjesečno), i tu će privilegiju uživati do isteka mandata, nakon čega će radnu knjižicu prenijeti u Opću bolnicu Gračanica.

U toku je još nekoliko sličnih “uhljebljenja”, kojima Mirsad Kukić plaća lojanost nove skupštnske većine, o čemu ćemo naknadno pisati.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Back to top button