VIDEO Ramiz Salkić podnio tužbu protiv Milorada Dodika

Potpredsjednik bh. entiteta Republike Srpske Ramiz Salkić nedavno je Osnovnom sudu u Banja Luci podnio tužbu protiv predsjednika ovog entiteta Milorada Dodika.

Tužba je uslijedila nakon višemjesečne diskriminacije i onemogućavanja normalnog rada i funkcionisanja. Kako je, gostujući u sinoćnjem izdanju emisije “Odgovorite ljudima” na FTV-u, istakao potpredsjednik Salkić svi Bošnjaci u manjem bh. entitetu imaju problem sa Miloradom Dodikom.

“Za mene je glasalo oko 55 posto Bošnjaka u Republici Srpskoj koji su izašli na prošle izbore. Svih tih 55 posto, ali i ostali Bošnjaci u bh. entitetu RS, imaju problem sa Miloradom Dodikom. Odnos prema meni je odnos prema Bošnjacima. Nakon zadnjih aktivnosti Milorada Dodika protiv mene i protiv Bošnjaka, predao sam tužbu Osnovnom sudu u Banjaluci, i u pripremi su krivične prijave za diskriminaciju, za nepoštivanje Ustava, krivična prijava za onemogućavanje u radu izabranog zvaničnika, prijava za zloupotrebu položaja. Nažalost, živimo u takvom sistemu da vam je teško u Banja Luci naći advokata koji je spreman da vas brani protiv Milorada Dodika, i protiv sistema” kazao je Salkić, dodajući da se ljudi jednostavno boje da će imati problema na sudu, problema sa kolegama, gradskom upravom, Vladom.

“Mi nažalost živimo u takvom sistemu, i to građani treba da znaju, da je tako uspostavljen sistem vrijednosti u entitetu RS, da ako ste protiv sistema vi ste neprijatelj. Proglašeni ste neprijateljem, vama je stavljena meta na čelo. Ja se toga ne bojim i ja nastavljam da radim, kako sam radio do sada, štiteći interese Bošnjaka povratnika u RS” zaključio je Salkić.

Podsjetimo, potpredsjednik Salkić je već duže vrijeme izložen “linču” od strane Milorada Dodika.

Nakon izjave Ramiza Salkića da predsjednik RS radi na uspostavljanju oružanih formacija, Milorad Dodik je rekao da je krajnje vrijeme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča.

“Ratnohuškačku retoriku Salkić može da koristi tamo gdje je ona i rođena – u Sarajevu, kod svog šefa Bakira Izetbegovića, a Republika Srpska to više neće dozvoliti”, poručio je tada Milorad Dodik.

Nakon toga, Dodik je naredio donošenje rješenja o utvrđivanju osnova plate kojim je potpredsjedniku RS Ramizu Salkiću umanjena plata za 20 posto.
U saopštenju iz Dodikovog kabineta navedeno je da je odluka donesen “zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima platu”.

(Bportal.ba)

Back to top button