Dinamo ima čudo iz BiH: “Prosinečki mi je uzor…”

Predviđaju mu blistavu budućnost
Duel kadetskih selekcija Bosne i Hercegovine i Austrije, odigran u okviru 2. kola elitne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, obilježio je fenomenalan gol našeg Ajdina Hasića.

Dinamo ima čudo iz BiH: “Prosinečki mi je uzor…”
Mladić je oduzeo loptu Austrijancima, napravio korak-dva i onda sa 60 (!?) metara lobom prebacio istrčalog golmana protivničke selekcije, a o fudbaleru rodom iz Banovića posljednjih dana bruji čitav region. “Bosanac raspametio planetu”, “Mladi Dinamovac oduševio svijet”, “Dinamovo čudo u Bosni i Hercegovini”, samo su neki od naslova koji su se mogli viđati proteklih dana, a da se radi o fudbaleru pred kojim je budućnost uvjereni su i u njegovom klubu Dinamu.

Sportske novosti pišu kako je mladi Hasić u Dinamo došao najprije na probu, no nije sve išlo glatko, s obzirom da su ga u početku neki u zagrebačkom klubu proglasili ne baš previše perspektivnim. Da se ne vrati kući pobrinuo se Ilija Komljenović, današnji pomoćnik trenera Nikole Jurčevića.

“Ajdin mora ostati, on će biti veliki igrač”, kazao je Komljenović ljudima iz Dinama, što je i potvrdio:

“Istina, baš je tako bilo. Ja sam rekao da Ajdin ostane u Dinamu, da nikome ne padne na pamet da ga vrati kući. Vidite, bio sam u pravu. Ajdin je budućnost Dinama. Usudio bih se kazati da je on najbolji izdanak naše fudbalske škole”, otkrio je Komljenović, pa još nešto kazao…

“Ne samo što je fenomenalan talent, Ajdin je sjajan momak. Uzeo bih ga za sina.”

Supertalent iz Maksimira je, s druge strane, da bez truda talenat propada. Put do uspjeha je dugačak, no postavio je ciljeve i želi ih ostvariti.

“Želim što prije zaigrati za prvi tim Dinama i onda za A reprezentaciju BiH. Naša reprezentacija ima selektora Roberta Prosinečkog koji je uvijek bio moj uzor. Bio sam presretan kada je postao selektor. Nadam se da ću imati prilike da ga upoznam.”

Na Maksimiru od Hasića imaju velika očekivanja. Vjeruju da bi mogao postati vrhunska “desetka”, ali da bi isto tako mogao biti svjetski dobar krilni igrač.

Portal SportSport.ba

Back to top button