Azmir Husić: Ako je ljudima ćejf, izgubit ćemo sve utakmice samo da budu mirni

Prvi čovjek Sloge iz Simin Hana Azmir Husić je u razgovoru za SportSport.ba govorio o situaciji u 1. ligi Federacije Bosne i Hercegovine i poručio da je njegov klub konstantno na meti javnosti i medija.

Azmir Husić ističe da Sloga nema isti tretman kao ostali klubovi u ligi, te da je kompletna javnost protiv njegovog kluba.

Mnogo se prašine diglo nakon utakmice Sloge i Olimpika (2:1) iz prošlog kola, posebno nakon što je u javnost isplivao snimak kontroverznih sudijskih odluka suca Mirze Kazlagića iz Cazina i to na štetu sarajevskog kluba.

https://vimeo.com/262850831

NIKO NAS NIJE PITAO KAKO NAM JE BILO NA OTOCI!
“Klip nisam gledao da bih ga mogao komentarisati, ali po meni je sve što se dešavalo na terenu bilo maksimalno korektno. Interesantno mi je da je svima zanimljivo suđenje kada Sloga pobijedi. Ako je ljudima ćejf, mi ćemo gubiti svaku utakmicu do kraja samo da budu mirni. Svi se bave nama, a što se niko nije bavio utakmicom kada smo izgubili od Zvijezde? I tad se mogao napraviti klip… Ljudi su opsjednuti nama”, započeo je Husić, te nastavio:

“Svaka naša utakmica je transparentna, a garantujem da nema poštenijeg kluba od Sloge. Plaćam porez, zapošljavam više od stotinu ljudi… Što se niko nije našao da nas pita kako je nam je bilo kada smo igrali na Otoci, kada smo u prvih 15 minuta dobili četiri žuta kartona? Javnost se digla protiv nas, ma svi su protiv nas ali… To su naša posla. Čim neko pokušava nešto da uradi pošteno, haj'mo ga sabotirati lažima i neistinama. Ovo je Bosna. Ovdje je pravilo lažima degratirati nečiji uspjeh”.

ŠTA ĆE BITI AKO POBIJEDIMO U GRAČANICI?
“Kako je prošle godine odlučena Premijer liga, sjeća li se iko toga? U 90. minuti je smiješan penal odlučio prvenstvo. Taj penal je nekom donio 580.000 eura. O tome je trebalo da se priča, a ne o Slogi. Pustite nas i naša dva-tri boda. Znam ja da u Prvoj ligi nisu tako kvalitetni suci kao u Premijer ligi, mogu oni pogriješiti i sve je meni to jasno. A, ne d'o Bog ako pobijedimo Bratstvo u Gračanici sljedeće kolo, a druge dvije ekipe kiksaju. Šta će to biti, Bog zna… Bit će da smo kupili, završili, naštimali. Svi bi voljeli da mi izgubimo, a da Zvijezda i Olimpik pobijede, ja to znam”

“Mi onda imamo problem – Ne smijemo pobijediti u Gračanici, samo zato što će se nešto pisati. Svi iz Sarajeva će da pišu kako je Sloga sve naštimala. Nema to smisla. Svi su, kao, pošteni, samo mi nismo, a svašta se radi i mulja. Vjerujte mi. Savez treba da se brine i da ‘ganja’ one koji na svoj način sprovode suđenje. Mi vjerujemo da i oni rade najbolje što mogu i nastavit ćemo da vjerujemo da je tako”.

Husić se potom vratio na snimak s početka teksta…

“Ima li na tom klipu detalj kada je jedan od fudbalera izašao izvan okvira igrališta da napada trenera Sloge na klupi? On je otišao na klupu da se svađa sa njim, da psuje, to je automatski crveni. Svi trebamo biti zastupljeni ravnopravno. Nismo nikada rekli jedne riječi što su, naprimjer, u Bihaću trebala da budu dva crvena za domaćina, za igrače koji su imali već žute kartone pa grubo startovali. Nismo htjeli da dižemo frku, nismo pobijedili i to je to. Nismo se žalili ni kad smo igrali 2:2 u Jajcu sa Metallegheom. Mi smo profesionalci, a uvjeravam vas da nećemo podleći ovim radnjama koje se vrše protiv nas. Nemamo isti tretman kao ostali klubovi u ligi. Mi imamo šansu da budemo prvi, a imamo poteškoća jer nismo dobro otvorili drugu polusezonu. Danas smo već trebali biti prvi sa 6-7 bodova ispred drugog, da su se neke stvari poklopile kao što nisu. Idemo dalje”.

“Mi ako uđemo u Premijer ligu, mi ćemo biti ozbiljna ekipa, možda i konkurenti za prvo mjesto. Možda je to nekom problem?”.

MOŽDA DOGODINE BUDEM PREDSJEDNIK SARAJEVA
Na pitanje hoće li i sljedeće godine sa Slogom pokušati da uđe u Premijer ligu, ako to ove sezone ne uspije, Husić je dao zanimljiv odgovor:

“Ja kad sam krenuo iz Srebrenice 95., nisam znao hoću li ostati živ. A imao sam 17 godina. Ja nisam čovjek koji odustaje. Ginuli su ljudi, ja sam imao vjeru koja me vodila. Nisam čovjek koji razmišlja šta će biti dogodine, gledam samo ovu sezonu. Moj moto u životu je: Samo naprijed. Ja ne znam hoću li biti živ sljedeće godine, u stvari ne znam ni hoću li sutra biti živ. Možemo ove godine biti prvi i time se bavimo, nećemo odustajati do kraja a da li ćemo uspjeti, to ćemo vidjeti. Dogodine možda budem bio predsjednik Sarajeva, otkud znaš?”.

Izvor: Portal SportSport.ba

Back to top button