Milorad Dodik: Vrijeme je za integraciju Srbije i Republike Srpske

Bez obzira na težinu tragedije koju su preživjeli, Srbi moraju da se saberu, okupe i definišu svoje nacionalne ciljeve, istakao je u intervjuu za beogradski list “Alo” predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Uz poruku da je vrijeme za integraciju svih Srba, predsjednik RS je naveo i da je apsolutno potrebno da crkva iznese stav o državnim procesima, kao što i država treba da bude konsultovana u vezi sa nekim procesima u crkvi.

Srpski narod u godinama koje su pred nama mora da definiše svoj nacionalni interes, da dođe do homogenizacije i integracije Srbije i Republike Srpske, izjavio je predsjednik Dodik. Za Dodika je, kako je istakao, ključna riječ integracija.
– Mislim na integraciju srpskog naroda u svakom pogledu, u državotvornom, ali i na integraciju u smislu naših vrijednosti – svuda gdje žive Srbi. Treba doći do svake srpske zajednice, gdje god da se ona nalazi, kako bismo se integrisali u tim vrijednostima i ojačali naš identitet – rekao je Dodik.
Prethodni vijek bio je tragičan za srpski narod, ali uprkos tome i brojnim pritiscima, po ugledu na ozbiljne nacije, Srbi moraju legalizovati pravo na interes, stav je Dodika. Crkva je kaže, postala najznačajniji dio srpskog identiteta i centralno mjesto okupljanja. Vlast i crkva, poručio je Dodik, moraju da rade u sinergiji.
Saff

Back to top button