(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Kontrolori BRUTALNO PRETUKLI mladića u autobusu, a onda ga izvukli i udarali dok se nije ONESVESTIO

FOTO: N. VELIĆ – ČITLUČANIN / FACEBOOK

U tuči putnika i kontrolora “Bus plusa” u autobusu na liniji 581 kontrolor je prekoračio ovlašćenja i biće udaljen sa radnog mesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja, rečeno je “Blicu” u kompaniji “Apeks”.

Kontrolori N. P. i M. D. povređeni su tuči sa putnikom u autobusu na liniji 581, potvrđeno je “Blicu” u “Bus plusu” u petak neposredno nakon incidenta. Međutim, društvenim mrežama proširili su se snimci iz autobusa koji bacaju novo svetlo na ceo taj incident.

Kontroloru “Bus plusa” N. P. su, kako je “Blic” izvestio, na liniji 581 za Lazarevac u petak oko 17.30 sati pri napadu jednog putnika bez karte slomljeni prsti, dok je njegovom kolegi M. D. povređeno oko, nezvanično nam je tada rečeno u “Bus plusu”. U međuvremenu su na društvenim mrežama osvanuli snimci tuče u autobusu, na kojima se vidi kako dvojica muškaraca maltretiraju mladića u autobusu.

https://video-node-6-b-pl-krk-1.dreamlab.pl/ceph/eyJhbyI6InJhc19ycyIsImR2IjoiQkxJQ19SUy0tdmVzdGktLWJlb2dyYWQtLUFSVCIsImN0Ijoic20ifQ%3D%3D/91c298f1-f297-440e-89b2-6de6524f6cdc.1522669373.723422.mp4?co=rasrs_blic&ct=sm&st=urvPcQOUiZPdcbIKkNlWuw&e=1523290936

Korisnici Fejsbuka tvrde da su napadači zapravo dvojica povređenih kontrolora, da je pretučeni mladić maloletan i da se vraćao iz škole, a da su kontrolori prekoračili ovlašćenja. Na snimku se vidi kako muškarac u plavom prsluku gura i stiska mladića u pokušaju da ga obori i tokom napada, u opštem metežu i vrisci u autobusu, udara ga o staklo. Njega su korisnici društvenih mreža identifikovali kao kontrolora N. P.

Na jednom snimku se jasno čuje vriska uplašenih putnika, i dok jedan od putnika iz zadnjeg dela autobusa pokušava da priđe i da ih radvoji, drugi muškarac mu ne dozvoljava da se umeša. Baš njega napadnuti momak u jednom trenutku, u pokušaju da se spasi, povlači za jaknu.

Na drugom snimku, napravljenom iz autobusa, mladić je oboren na zemlju pored vozila, dok ga muškarac u plavom prsluku udara u glavu, a pored njih stoji muškarac koji je sprečio putnika da ih razdvoji.

Nakon zadobijenog udarca, mladić se grči i pokušava da se provuče ispod bankine, verovatno u nameri da pobegne, ali se onesveštava.

Kako saznajemo, na lice mesta je zbog ovog incidenta pozvana i policija i obavljen je uviđaj.
Zatražili smo komentar o incidentu i iz kompanije “Apeks”.

– Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kome se vidi tuča između putnika i kontrolora, utvrđeno je da je kontrolor u postupanju prema putniku prekoračio ovlašćenja, zbog čega će biti udaljen sa radnog mesta dok se ne ispitaju svi detalji ovog događaja. Bez obzira na to što je putnik bez karte izazvao incident i prvi napao i provocirao kontrolore, bilo koja vrsta prekomerne reakcije je apsolutno nedopustiva, i svaki ovakav postupak će biti sankcionisan – navode u “Apeksu”.

U ovoj kompaniji osudili su ovakve incidente “i svaki vid primene fizičke sile u radu kontrole” i dodali da će “nadležnim službama dostaviti sve neophodne podatke o ovom incidentu radi daljeg postupanja”.

Blic.rs