Edin Ramić podnio ostavku na mjesto povjerenika OO SDA Kalesija

Edin Ramić, federalni ministar za pitanja izbjeglica i raseljenih osoba, podnio je ostavku na poziciju povjerenika Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Kalesiji.

Edin Ramić FOTO: ARHIV
Ministar Ramić za medije je potvrdio da je podnio ostavku na mjesto povjerenika OO SDA Kalesija te je obrazložio razloge ove odluke.

– Podnio sam ostavku jer moj način rada sa uključivanjem mladih i novih lica nije nekima odgovarao, pa u Kantonalni odbor se od strane pojedinih, koji se ne mogu pomiriti da su “bivši”, šalju informacije koje nisu odraz stanja na terenu. Neki žele stvoriti sliku da se pravi neki novi blok, a ustvari se radilo o namjeri da na naredne izbore izađemo sa novim licima. Imam veliki broj obaveza na poziciji ministra, i ne sjećam se kada sam posljednji put imao slobodan vikend. Neka to preuzme neko drugi, a ja se nadam da će to biti neko od onih sa kojima smo proteklih mjeseci pravili neke planove, vijećnici i neke od mladih osoba, a u tome se složilo i članstvo stranke na brojnim sastancima. Vidjet ćemo koliko su bili iskreni i kojim putem će sve krenuti – rekao je Ramić za Nezavisni kalesijski portal.

Na pitanje da li je mlade koji su se okupljali oko SDA “prepustio da se snalaze”, Ramić odgovara da se mladi trebaju boriti za sebe.

– Neka se bore. Ja sam im pokazao kako mogu, i da ima onih koji žele da su prisutniji i aktivniji. Za svoj status se sami moraju boriti.
Upravo je to ono o čemu pričamo. Ne želimo politički podobne, znači da želimo one koji se bore. Ja ih pozivam da se bore, i da ne čekaju da im neko samo ponudi poziciju na listi, ili neku drugu poziciju – zaključio je Edin Ramić.

Izvor: Nkp.ba

Back to top button