Nakon pokušaja ubistva u JP Ceste FBiH: Edin Fazlić i dalje izmiče policiji

Da je osumnjičeni za napad na dvojicu muškaraca još u bjekstvu potvrdila nam je i Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.

Za njim je MUP KS rapisao potragu nakon što je 2. aprila u JP Ceste FBiH izazvao incident kada je došao da razgovara sa Trebovićem, bivšim izvršnim direktorom finasija, a sada konsultantom u ovom preduzeću.

Prepirka između dvojice muškaraca je prerasla u fizički obračun kada je Fazlić nasrnuo na Trebovića. U sve se umiješao i Skenderagić, koji je pokušao spriječiti dalju svađu i tuču.

Međutim, Fazlić je posegnuo za nožem te Skenderagiću nanio više ubodnih rana. Skenderagić je odmah prebačen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, dok je Trebović zbog teških povreda smješten na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju KCUS-a.

Fazlić se dao u bijeg i do danas nije uhapšen. Policija je privodila njegovog brata Kenana Fazlića, za kojeg je utvrđeno da nije učestvovao u tuči, već je došao sa bratom do zgrade JP Ceste FBiH, gdje ga je i čekao da obavi “razgovor”.

Nakon saslušanja u policiji i Tužilaštvu KS on je pušten na slobodu.

Izvor: Faktor

Back to top button