Sarajevski studenti prikupljaju knjige za povratničku djecu i treba im pomoć građana

Vijeće studenata Filozofskog fakulteta u Sarajevu, odnosno, Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja kniga za povratničku djecu u Istočnoj Bosni kao i ostalim dijelovima manjeg bh. entiteta RS-a.

Oni će u subotu i nedjelju u vremenu od 11 do 18 sati na platou Skenderije prikupljati pomoć za djecu i pozivaju građane da ih podrže svojim prilozima u knjigama, novcu. Također i naredne sedmice će biti na različitim lokacijama u Sarajevu.

– Prije par sedmica, tačnije 26. marta, u organizaciji SPUS-a posjetili smo povratnička mjesta Istočne Bosne, gdje ističemo posjetu Edukativnom centru Nova Kasaba. Tamo su nam se nastavnici požalili kako nemaju biblioteku, te djeca ne mogu čitati lektire ili neku drugu literaturu. Zbog toga, smo mi kao Vijeće studenata FFUNSA u saradnji sa SPUS-om, odlučili pokrenuti akciju prikupljanja knjiga za otvaranje biblioteke u ovom edukativnom centru te po mogućnosti i u drugim osnovnim školama u entitetu RS gdje ima povratnika – kazali su iz Vijeća studenata Filozofskog fakulteta.

Dodaju kako je svaki vid pomoći dobrodošao.

– Za vikend, 21. i 22. aprila u vremenu od 11 do 18 sati naši aktivisti će biti na platou Skenderije. Od ponedjeljka do četvrtka ispred BBI centra, a 27. aprila bit će ispred Katedrale “Srca Isusova” u Ulici Ferhadija, gdje će prikupljati pomoć u knjigama i novcu – kazali su.

Za sve one koji nisu iz Sarajeva, ili bi željeli pomoći uplatom novčanih sredstava to mogu uraditi na žiro račun 3386902222532015. Primalac je Studentski parlament Univerziteta Sarajevo, a svrha uplate akcija prikupljanja knjiga.

Izvor: Faktor

Back to top button