Ubica Željka Ražnatovića Arkana: Milan Đuričić Miki ubijen u Južnoafričkoj Republici?!

Policija u Južnoafričkoj Republici pronašla je tijelo muškarca, za koga se sumnja da je Milan Đuričić Miki iz Loznice, koji je osuđen na 30 godina zatvora za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni kod sebe nije imao dokumenta na ime Milan Đuričić, već lažne isprave.

Njegov DNK poslat je srbijanskoj policiji kako bi se potvrdilo da li je riječ o državljaninu Srbije.

Đuričić je u bjekstvu već 12 godina. Zbog trostrukog ubistva koje se dogodilo 15. januara 2000. u hotelu “Interkontinental” u pritvoru je poveo dvije godine, ali je zajedno s Dobrosavom Gavrićem pušten da se brani sa slobode 17. oktobra 2003. jer je od ukidanja prvostepene presude prošlo više od godinu dana, a da u međuvremenu nije donijeta nova.

Oni su se redovno pojavljivali na suđenjima, sve do oktobra 2006. kada nisu došli u tadašnji Okružni sud na izricanje presude, kojom su jedini koji je bio u pritvoru, Dragan Nikolić Gagi, i Đuričić osuđeni na po 30, a Dobrosav Gavrić na na 35 godina zatvora.

O dvojici bjegunaca iz Loznice ništa se nije znalo do decembra 2001. godine, kada je Gavrić uhapšen u Južnoafričkoj Republici. O Đuričiću nije bilo preciznih informacija gdje je pronašao utočište, ali se sumnjalo da je sa Gavrićem otišao u Južnu Afriku.

Srbija je poslala zahtjev za izručenje Gavrića, ali južnoafričke vlasti do danas nisu odgovorile na njega, a on je pušten u kućni pritvor uz nanogicu, piše Blic.

Inače, Viši sud u Beogradu ukinuo je potjernicu koja je u oktobru 2009. bila raspisana za Đuričićem zbog postupka koji se protiv njega vodio zbog prikrivanja osumnjičenih za krađu BMV u Njemačkoj.

Izvor: Blic