Zajko Numanović, koji je ubio Zinetu Vranjkovinu, predat Tužilaštvu

Ubistvo se dogodilo na lokalnom putu

Zajko Numanović (71) iz Brezja kod Srebrenika, koji se sumnjiči da je na lokalnom putu u Donjem Potpeću ubio Zinetu Vranjkovinu (49), jučer je predat Tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK, kazao je da će Kantonalnom sudu u Tuzli, nakon što ga ispita dežurni težilac, biti upućen prijedlog za određivanje pritvora. Mjera pritvora bit će predložena zbog težine krivičnog djela, za koje se može izreći kazna zatvora od 10 i više godina, zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te zato što bi njegov boravak na slobodi mogao uznemiriti javnost.

Kako je naš list već pisao, Zajko je u petak oko 9 sati presreo Zinetu i hladnokrvno je ubio. On je u žrtvu ispalio najmanje tri metka iz pištolja, a koristio je i nož, kojim joj je nanio povrede u predjelu vrata. Prema pričama komšija, stravičnom zločinu kumovale su ljubomora i neuzvraćena ljubav.

Zajko se neko vrijeme družio sa Zinetom, a nakon što ju je u avgustu prošle godine u jednom ugostiteljskom objektu kod Tuzle fizički napao, ona je prekinula sve kontakte s njim. I pored toga, mjesecima ju je uporno pratio na svakom koraku, prijeteći da će je ubiti, što je, na kraju, u naletu ljubomore i bijesa, rezultiralo stravičnim zločinom.

Dženaza ubijenoj Zineti Vranjkovini obavit će se danas u 14.30 sati na mjesnom mezarju u Donjem Potpeću.

Avaz.ba

Back to top button