Selfie “u jedinstvu je snaga”: Rukovodstvo SDA nakon zajedničkog iftara i akšam-namaza

Stranka demokratske akcije (SDA) na današnjoj Konvenciji izabrala je svog kandidata za Predsjedništvo BiH. Najviše glasova dobio je Šefik Džaferović, član Predsjedništva SDA i zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta BiH.

Uže rukovodstvo SDA nakon zajedničkog iftara i akšam-namaza Uže rukovodstvo SDA nakon zajedničkog iftara i akšam-namaza
U SDA su se mjesecima “lomili” u vezi s kandidatima, ali su u “finišu utrke” ostali Džaferović i Safet Softić, član Predsjedništva SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH.

Softić je danas nakon unutarstranačkog poraza kazao kako daje puno podršku Džaferoviću u utrci za Predsjedništvo BiH kao i to da vjeruje u njegovu pobjedu.

Dr. Denis Zvizdić, potpredsjednik SDA i predsjedavajući Vijeća ministara je ranije odustao od kandidature ističući kako mu je bitnije jedinstvo SDA, nego vlastita pozicija. Naime, on je imao nešto drugačiju viziju nominacije kandidata.

Nekoliko dana pred Konvenciju prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, obavijestila je javnost da neće prihvatiti nominaciju za SDA-ovog kandidata.

Nakon današnjih unutarstranačkih izbora i Džaferovićeve pobjede, na društvenim mrežama su članovi SDA objavili fotografiju užeg rukovodstva stranke na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, tačnije trojice nominiranih za Predsjedništvo, Izetbegovića i nekoliko ostalih istaknutih članova, a fotografija je nastala nakon zajedničkog iftara i akšam-namaza.

Uz fotografiju se ističe kako je stranka jedinstvena te da očekuju pobjedu u oktobru.

Fotografiju su neki članovi SDA objavili uz poznati slogan stranke “U jedinstvu je snaga”.

Izvor: Faktor