Skandalozno: Navijači Zrinjskog na proslavi titule veličali UZP

Mostarski Zrinjski nedavno je proslavio šestu titulu fudbalskog prvaka Bosne i Hercegovine. Prvaci države, ili kako u ovom klubu vole reći “Prvaci Premijer lige BiH”, postali su 5. maja pobjedom protiv Širokog Brijega kada su iskoristili još jedan kiks Željezničara, jedinog konkurenta u borbi za naslov.

Sporne majice na proslavi šampionske titule Zrinjskog FOTO: Vijesti.ba Sporne majice na proslavi šampionske titule Zrinjskog FOTO: Vijesti.ba
Novu titulu proslavili su 20. maja, zajedno s navijačima ovog kluba, popularnim Ultrasima.

No jedan detalj sa ovogodišnje proslave se posebno izdvojio. Neki od navijača Zrinjskog su tom prilikom nosili majice koje su aludirale na udruženi zločinački poduvat, u okviru kojeg su nekadašnji čelnici tzv. Herceg-Bosne u Hagu osuđeni na ukupno 111 godina zatvorske kazne, pišu Vijesti.ba.

Tako je proslava titule na sraman način iskorištena i za veličanje zločina i osuđenih zločinaca.

Posebnu potrebu da istakne UZP imao je izvijesni Daniel Rezo, koji je odranije poznat po sličnim sramnim istupima, pišu Vijesti.ba.

Rezo je naime, po sopstvenom priznanju, autor izrade velike šahovnice na brdu Planinica iznad Mostara iz marta 2016. godine, a njegov FB profil bio je blokiran jedno vrijeme upravo zbog veličanja ratnih zločinaca poput Slobodana Praljka.

Izvor: Vijesti.ba

Back to top button