MOŽETE VJEROVATI, A I NE MORATE: Ovo su sitnice koje u dom unose (ne)sreću

Prema mnogim vjerovanjima, postoje predmeti koji domu donose nesreću, a isto tako i oni koji donose srećuImate osjećaj da vas stalno prati nesreća? Pogledajte dobro prostor u kojem živite jer možda se upravo tamo krije rješenje vaše nevolje.

Prema mnogim vjerovanjima, postoje predmeti koji domu donose nesreću, a isto tako i oni koji donose sreću.

Želite li dakle, dom bez negativne energije, izbjegavajte sljedećih pet sitnica koje donose nesreću:

Ogledalo okrenuto prema krevetu

Vjeruje se da ogledalo okrenuto prema krevetu može uzrokovati probleme u ljubavnoj vezi, puštajući nedobrodošle utjecaje izvana u inače dobar i zdrav brak.

Crna vrata

Boju ulaznih vrata najbolje je odrediti prema tome na koju su stranu svijeta okrenuta. Crna vrata možete imati samo ako vrata gledaju na sjever, inače će u vaš dom pozvati lošu sreću.

Biljka s bodljama: Za oštre, šiljaste predmete također se smatra da donose nesreću i želite li da vaš dom privuče pozitivnu energiju, izbjegavajte u njemu držati biljke s bodljama, poput kaktusa.

Kalendar na krivom mjestu: Kalendar obješen na ulazna vrata doma podsjetnik je na prolaznost života, pa se vjeruje da tada utiče na trajanje životnog vijeka njegovih stanara.

Slika brodoloma; Slika brodoloma predstavlja nemir koji može utjecati na ponašanje i energiju stanara.

A želite li, pak, dom pun pozitivne energije, unesite u njega sljedećih pet sitnica koje donose sreću:

Svježe cvijeće: Stavite li svježe cvijeće na neko vidljivo mjesto u svom domu, sreća vas neće zaobići.

Obojena vrata

Gledaju li vrata na jug, obojite ih u crvenu ili narandžastu boju, vrata okrenuta prema sjeveru trebala bi biti plava ili crna, gledaju li na zapad izaberite sivu ili bijelu boju, a ona okrenuta prema istoku donijet će vam sreću ako su smeđa ili zelena.

Raspored namještaja: Vjeruje se da kružno postavljen namještaj pomaže u protoku energije. Također se smatra da će krevet okrenut dijagonalno na vrata spavaće sobe ispuniti dom pozitivnom energijom.

Potkova: Mnoge kulture vjeruju da konjska potkova obješena iznad vrata donosi sreću. Ako je potkova okrenuta prema gore, to će osigurati da sreća ne nestane, a ako je okrenuta prema dolje, sreća će pasti na svakoga ko prođe kroz ta vrata.

Lovac na snove: Obješen u spavaćoj sobi, lovac na snove štiti stanara od ružnih snova.

izvori: (SB/Coolstyle.ba)

Back to top button