Vatreni u polufinalu: Hrvatska nakon drame i penal-lutrije bolja od Rusije

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva i to nakon što što je u penal-lutriji slavila protiv Rusije sa 4:3. Nakon 120 minuta igre bilo je 2:2, a u penal drami više sreće i koncentracije imali su Vatreni.

Početak utakmice je bio obećavajući, jer se vidjelo da se Rusi neće braniti, kao što je to bio slučaj u duelu osmine finala protiv Španije. To kao da je iznenadilo izabranike Zlatka Dalića, kojima je trebalo vremena da se prilagode na iznenađenje.

I tek što su se aklimatizirali morali su na centar. Igrala se 30. minuta kada su kombinovali Artem Dzyuba i Denis Cheryshev, a ovaj drugi lansirao je projektil koji je iznenadio Danijela Subašića, a lopta je odsjela u mreži iza njegovih leđa.

No, Hrvatskoj nije trebalo mnogo da se vrati u život. Devet minuta kasnije Mario Mandžukić sjajno je prošao po lijevoj strani i odigrao povratnu loptu za Andreja Kramarića, koji glavom pogađa za 1:1.

Najbolju priliku u drugom dijelu imao je Ivan Perišić! U 60. minuti našao se sam pred golom, ali je pogodio stativu. I kada su svi počeli slaviti gol, lopta se umjesto u mrežu odbila u gol aut!

U 101. minuti Vida je doveo Hrvatsku u vodstvo i činilo se da će Vatreni u polufinale. Međutim, dramu je rodužio Fernandes, koji je u 115. minuti pogodio za penale.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Engleske, dok drugi polufinalni par čine Francuska i Belgije.

Izvor: Faktor

Back to top button