Ramić primio delegaciju Sharjah Charity International: Podrška za povratnike iz UAE

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je danas u posjetu delegaciju dobrotvorne organizacije Sharjah Charity International (SCI).

Riječ je o organizaciji, koja je provela niz projekata i investicija u korist povratničkih zajednica u Bosni i Hercegovini, u proteklih tri godine.

Delegaciju čine generalni sekretar SCI Sultan Ali Almuheiri, potpredsjednik UO Ibrahim Al-Shamsi i direktor Ureda za projekte SCI Muhamad Hamdan Al-Shkeili.

„Od izuzetnog značaja je svaka investicija u povratničke zajednice, a posebno one koje uspijemo privući iz stranih zemalja. Zemlje arapskog svijeta, među njima i Ujedinjeni Arapski Emirati uputili su značajnu podršku, na čemu su im povratnici zahvalni. Sa delegacijom uprave Sharjah Charity Internationala danas sam razgovarao o mogućnostima dalje saradnje s ciljem privlačenja novih investicija koje će donijeti korist povratnicima. Već radimo na zajedničkim projektima u Doboju i Srebrenici, a saradnja će se prošiti i na održivi povratak i izradnju infrastrukture“, kazao je Ramić.

Sharjah Charity International je u posljednje tri godine provela niz projekata među kojima se izdvjaju izgradnja objekata mesdžida u općinama Zvornik, Srebrenik, Bratunac, Vlasenica i Gračanica.

Ova organizacija finansijski je podržala i projekat izgradnje ambulante u Potočarima, koji je u toku realizacije, a osigurala je i nabavku medicinske opreme za bolnicu u Gračanici (UV aparat). Također, SCI je organizovala brojne podjele paketa, osiguranje ogrjeva i stipendija, finansiranje odlazaka na hadždž i dr.

Predstavnici SCI-a iskazali su, nakon posjete povratničkim zajednicama tokom posjete u BiH, iskazali interes i pažnju za realizaciju novih projekata, koji će dodatno osnažiti povratničke zajednice, a na temelju vrijednosti solidarnosti sa ugroženima, u što spadaju povratničke zajednice i po socijalnom i drugim aspektima.

Služba za odnose s javnošću,
Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica

Infosvijet.net

Back to top button