Ramić odgovorio Bećiroviću: Osim što si uhljeb, ti si i kukavica, piši pisma i Tita ti, ne diraj ništa

Nakon što je u današnjem saopćenju Socijaldemokratska partija BiH (SDP) spomenula federalnog ministra raseljenih i izbjeglica i potpredsjednika SDA Edina Ramića, on im je odgovorio na svom Facebook profilu.

Naime, SDP je saopćio kako Džaferovića ne podržava ni cijela SDA, a kao primjer su naveli upravo Ramića.

– Podsjećamo Šefika Džaferovića da je njega potpredsjednik SDA Edin Ramić javno nazvao jednim od onih koji stolicu ne daju nikome i ni za šta – navode iz SDP-a.

Ramić im odgovara:

– Šefik Džaferović je SDA-ov i moj kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH i bit će, ako Bog da izabran, jer je po ljudskim, profesionalnim i političkim kvalitetama za deset klasa iznad konkurenata iz drugih stranaka. Dirljiva mi je ova briga Denisa Bećirovića za stanje u SDA i moje stavove.

Pa ako ga već zanima moj stav, evo da kažem: ne postoji u BiH veći uhljeb (naš narod bi rekao i nehljebar) od Denisa Bećirovića, koji je od srednje škole u politici a nikad ništa konkretno nije uradio. Možda je i bolje, jer kad je radio onda je radio protiv interesa države i naroda, pogotovo kada je glasao za Zakon o prebivalištu koji je na direktnu štetu nama povratnicima u entitet RS.

Zato, Denise, piši pisma i ništa ne diraj. I još nešto, osim što je uhljeb, pokazuje i da je kukavica, jer se krije iza stranačkih saopćenja, baš kao što se ‘93. i ‘94. godine krio po Forumu mladih SDP-a dok smo mi, njegovi vršnjaci, branili BiH s puškom u ruci.

Čovjek koji se čuvao i jakog sunca a kamoli metka, odmoran i nježan, pun ljubavi i brige, hoće da nas ranjene i pune ožiljaka čuva i brine o nama, nemoj Tita ti, jer ne ide da te zaklinjemo čime drugo…

https://www.facebook.com/edin.ramic.7/posts/10215120458742109

Faktor

Back to top button