Ganjali SDA, istjerali PDA

Danas je na Facebooku i pojedinim portalima objavljena fotografija na kojoj se vidi kako se članovi SDA opijaju na nekom od predizbornih skupova. Ova fotografija je izazvala brojne negativne reakcije i osude na račun SDA.

“U Premingeru je snaga. Ništa do esdeaovski krkanluk “, “Nije grijeh, ipak su pive zelene“, “Jesu li ovo bošnjačko-islamske vrijednosti koje propagirate?”, samo su neki od mnogobrojnih komentara na Facebooku.

Kao i obično, niko nije postavio pitanje da li je fotografija autentična. Nakon kratkog istraživanja utvrdili smo da se radi o fotografiji koja je nastala tokom predizborne kampanje za protekle lokalne izbore 2016. godine u Kladnju, a osobe sa fotografije su danas članovi stranke PDA Mirsada Kukića.

Riječ je o jednom od predizbornih skupova koji na spomenutoj fotografiji predvodi Jusuf Čavkunović, aktuelni načelnik Kladnja. Čavkunović je isključen iz SDA početkom ove godine. On je danas jedan od najbližih saradnika Mirsada Kukića. Također, Čavkunović ima veoma zanimjivu političku karijeru. Prvo je bio član SDP-a, a onda je na izborima 2012. godine bio kandidat SDU-a, na proteklim lokalnim izborima bio je kandidat SDA i sada je član i kadar Kukićeve PDA. Također, većina osoba sa sporne fotografije danas su članovi PDA.

Oni koji su osmislili ovu propagandu akciju na kraju su došli u situaciju da su ganjajući SDA, istjerali PDA.
Saff

Back to top button