Ćamil Duraković: Hvala građanima na podršci, čestitam Ramizu Salkiću!

Foto: Vijesti.ba

Nezavisni kandidat za potpredsjednika RS-a Ćamil Duraković potvrdio je da prema preliminarnim rezultatima Ramiz Salkić ima prednost, te mu je čestitao na izboru.
“Vodio sam pozitivnu kampanju, u kojoj sam se bavio rješenjima naših problema. Obišao sam naše ljude od Fazlagića Kule i Trebinja do Kozarca. Na tom putu sam upoznao brojne čestite ljude koji mogu promijeniti stanje našeg naroda”, kazao je Duraković.

“Narod je donio odluku i dao svoje glasove. Sa manje od 50 posmatrača širom RS-a, te sa kampanjom bez donatora – izuzev najbližih prijatelja i rodbine, htio sam pokazati da neću saginjati glavu. Na kraju sam završio kao drugoplasirani, ispred još tri opoziciona kandidata čija je jedina svrha bilo unošenje razdora i podjela”, dodaje Duraković.

“Čestitam Ramizu Salkiću, kao i predvodnicima koalicije ‘Zajedno za BiH’. Nadam se da će Bošnjaci imati jake predstavnike u NSRS, te da će se moći nositi sa izazovima koji slijede za naš narod. Diskriminacija u obrazovanju, zapošljavanje, nezastupljenost u raspodjeli javnih prihoda, problemi su na koje će oni morati naći prave odgovore”, napominje Duraković.

“Nakon godina aktivnog rada za naš narod, poslije povratka iz Amerike, časno odrađenog posla na funkciji načelnika Srebrenice, te nakon ovih izbora u kojima sam nudio alternativu sukobima unutar svog naroda, vjerujem da me naše povratnici prepoznaju kao nekoga ko je imao dobre namjere i ko je samo želio osigurati bolje sutra za svoju djecu i generacije koje dolaze. Sada je ta odgovornost na izabranim vođama, te im na tom putu želim sreću u Banjoj Luci. Koristim ovu priliku da čestitam Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću na pobjedi, vaše umjerene poruke i dobronamjernost prema povratnicima vraćaju nadu da je drugačija BiH moguća. Čestitam i Miloradu Dodiku, u nadi da će kroz državne institucije promijeniti politiku prema državi i shvatiti vrijednost politike dogovora umjesto politike straha”, zaključio je Duraković

(Vijesti.ba)

Back to top button