Čovjek zbog kojeg je Habib preskočio ogradu napravio je totalnu ludost nakon borbe

Foto: Twitter

Dillon Danis, član tima i jedan od trenera Conora McGregora, nakon borbe njegovog timskog kolege i Habiba Nurmagomedova otišao je potpuno sam u jedan noćni klub u Las Vegasu čime je svoju sigurnost doveo u opasnost.

Habib je u nedjelju pregazio McGregora, a nakon četiri runde Irac je predao borbu i Dagestanac je odbranio titulu UFC šampiona u lakoj kategoriji. Nakon borbe Habib se nije zaustavio, preskočio je ogradu i pokušao se obračunati upravo sa Danisom koji ga je vrijeđao na vjerskoj osnovi.

UFC šampion zadao je nekoliko udaraca ovom jiu jitsu treneru, ali zahvaljujući brzoj reakciji osiguranja spriječen je veći sukob i Danis se izvukao samo s nekoliko modrica na licu.

Brian Ortega, UFC borac koji je gledao meč u nedjelju, otkrio je da je poslije borbe sreo Danisa u jednom noćnom klubu, a njegov potez nazvao je ludim s obzirom na to da je vrlo lagano mogao naći na nekoga iz Habibovog tima što bi ugrozilo njegovu sigurnost.

“Vidio sam ga u klubu i bio je sasvim sam. Pitao sam ga da li je normalan i zbog čega nema niko s njim, pokušao je staviti kapuljaču i sakriti se, ali su ga svi prepoznali. To je zaista lud i hrabar potez jer je vrlo lagano mogao sresti nekoliko iz Habibovog tima, posebno iz razloga jer su gotovo svi UFC borci bili tu. Pričao sam s njim o dešavanjima nakon meča, vidio sam mu masnicu na licu i oko mu je bilo otečeno. Srećom, nagovorio sam ga da se vrati u hotel jer nisam htio da nas neko zaskoči”, ispričao je Ortega.

Još uvijek nisu poznate zvanične okolnosti pod kojima se desio sukob između Habiba i Danisa, a više informacija svakako će biti poznato u narednim danima ili mjesecima.

Klix.ba

Back to top button