Davor Dragičević odustao od traženja pravde: Ubice više neće imati mira, ko god mi stane na put bit će likvidiran

Od sada neka mediji i novinari idu kod ubica i od njih uzimaju izjave. Bolje je časno poginuti, nego živjet kao gnjida. Neću više vikati ni pravda ni bilo šta. Toliko od mene – kazao je na kraju svog emotivnog obraćanja Davor Dragičević

Grupa “Pravda za Davida” već dvije stotine dana na banjalučkom Trgu Krajine protestuje zahtijevajući da se utvrde stvarni uzroci stradanja Davida Dragičevića, 21-godišnjeg mladića. I na današnjim protestima se obratio njegov otac, Davor, rekavši da će, ako treba, okupiti i 100.000 ljudi na Trgu Krajine.

– Rok niste ispoštovali, u mojoj glavi sve ima, nijednu namjeru neću reći do posljednje sekunde. Ako ikome želite dobro, privest ćete ih. Stojim ovdje 200 dana. Ne mogu više. Nijednu instituciju, ni ovu državu ne priznajem više. Ako treba, na ovom trgu ću okupiti 100.000 ljudi. Kod god mi stane na put bit će likvidiran iste sekunde, ubili ste me, a njega ste mučili. Mene više ne možete ni silovati ni mučiti. Ja ću stajati ovdje, spavati u ćumezu pored svoje kuće. Ubice više neće imati mira. Svima ću vam doći glave i policiji i tužilaštvu, NSRS i Predsjedništvu BiH. Neka mi niko ne prilazi i neka me niko ne pokušava razuvjeriti – rekao je Davor Dragičević.

– Njega su mučili. Mene ne možete ni mučiti ni silovati. Ja da spavam u ćumezu pored svoje kuće i ognjišta neću. Ja neću više da idem na njegov grbo svakih pet mjeseci. Želim da čitav dan budem na Davidovom grobu. Hoću da budem s njim i da pijem kafu s njim. Da doručkujem, ručam i večeram s njim – dodao je Davor.

Prema njegovim riječima, David bi uradio za njega sve ono što je on uradio za Davida.

– Od sada neka mediji i novinari idu kod ubica i od njih uzimaju izjave. Bolje je časno poginuti, nego živjet kao gnjida. Neću više vikati ni pravda ni bilo šta. Toliko od mene – kazao je na kraju svog emotivnog obraćanja Davor Dragičević.

Davor je otišao, a okupljeni građani zabrinuto su gledali za njim i pitali se šta bi mogao uraditi sljedeće.

Podsjećanja radi, Davor Dragičević je nadležnima dao rok do danas do 18 časova da riješe slučaj smrti njegovg sina Davida.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

Back to top button