Cijeli život ste mislili da se plavim dijelom gumice briše hemijska olovka: E pa bili ste u zabludi, a evo i zašto (FOTO)

Mislili ste da se njime brišu tragovi hemijske olovke? Prevarili ste se

Gumica je veoma važan deo školskog pribora, jer da nema nje ne bismo imali čime da obrišemo nepravilno napisane reči ili pogrešne rezultate zadataka. Kada se pojavila gumica za brisanje hemijske olovke, svi đaci su odahnuli ali legendarnu gumicu sa plavim delom zapravo smo ceo život koristili pogrešno.

Kada se pojavila gumica sa plavim delom, svi su mislili da će njime brisati greške napisane hemijskom olovkom. I đaci su je zaista za to i koristili.

Rezultati su uglavnom bili drugačiji, a pored toga što su retko uspevali da obrišu greške, dešavalo se da iscepaju list od upornog brisanja.

Izgleda da smo plavi deo gumice ceo život koristili pogrešno i da on nije namenjen brisanju tragova hemijske olovke.

Prava polemika povela se na društvenim mrežama zbog ove gumice, a sudeći prema komentarima, godinama smo živeli u zabludi.

Kako su napisali korisnici, bolje upoznati sa ovom problematikom, plavi deo gumice ima potpuno drugačiju namenu.

– E moja deco. Plava strana je služila za rediranje (brisanje) tuša pri crtanju na pausu. Da se zameni struganje žiletom – napisao je jedan, po svemu sudeći, stariji i iskusniji korisnik Fejsbuka.

Neki su se prisetili da je gumica bila “čudnog ukusa” i da su sredinu gumice bušili olovkom.

U jednom komentaru ističe se da se plavi deo koristi za brisanje oznaka pri merenju u građevini na drvetu i da deca za to nisu znala.

Recite nam u komentarima za šta ste vi koristili plavi deo na legendarnoj gumici?
Telegraf.rs

Back to top button