FK Željezničar nakon bunta ekipe: Nećemo prihvatiti uslovljavanje, igrači su pokazali nepoštovanje

Nogometaši FK Željezničar su danas odbili trenirati u znak protesta protiv odluke vodstva kluba koja se odnosi na novčane kazne kao posljedicu loše igre, a potom je uslijedilo zvanično saopćenje kluba.
Kao što je danas objavio portal Klix.ba, igrači su nakon početnog zagrijavanja, odnosno trčanja, napustili teren i otišli u svlačionicu zbog nezadovoljstva kaznama. Ipak, kako stvari stoje, vodstvo kluba ne odustaje od svojih metoda.

“FK Željezničar ne prihvata nikakvu vrstu uslovljavanja. Igrači koji trenutno nose dres FK Željezničar moraju nastaviti sa izvršavanjem svojih redovnih obaveza, a u skladu sa rezultatima i pokazanim na terenu biće adekvatno i plaćeni. Zbog nezalaganja, loše igre i rezultata protiv Krupe, Mladosti, Slobode i GOŠK-a te u duelu Kupa BiH protiv Širokog Brijega finansijski su kažnjeni za septembar u skladu sa internim aktima kluba. Da bi naši navijači i članovi kluba znali pravu istinu, moramo napomenuti da je nakon pobjede protiv Zrinjskog, igračima saopćeno da će pored isplate punih primanja za oktobar imati mogućnost i da osvoje premiju u značajanom iznosu za pobjedu u vječitom derbiju sa Sarajevom. Nakon toga, prekidom treninga, igrači su osim ozbiljnog narušavanja trenažnog procesa i priprema za duel sa ekipom Zvijezde 09, iskazali ogromno nepoštovanje prema svim navijačima, članovima i samom FK Željezničar”, navodi se u saopćenju kluba s Grbavice.

Naredni protivnik Plavih je Zvijezda 09, a utakmica se igra 28. oktobra na Grbavici.

Klix

Back to top button