Habib: Neka mi uzmu sav novac i nagrade, neka me izbace, ja tamo više ne idem

Prvak UFC-a u lakoj kategoriji Habib Nurmagomedov (Khabib) još ne zna šta će odlučiti Sportska komisija Nevade nakon haosa poslije borbe s Konorom Mekgregorom (Conor McGregor).
Podsjećamo, Habib je gušenjem u četvrtoj rundi savladao Konora i tako odbranio svoj pojas, ali je onda nastao haos u i oko oktagona, a dagestanski borac je bio u glavnoj ulozi.

Iako je Sportska komisija uzela Habibu milion dolara kao kaznu, još se čeka konačna odluka. Dok sve to traje, Nurmagomedov mirno obilazi zemlje širom svijeta i uživa u slavi.

Upitan da prokomentira cijelu situaciju, Habib je kazao da neće dolaziti u Nevadu.

– Oni su se već sastajali i ništa nisu odlučili. Žele da dođem na sljedeće saslušanje, ali smatram da nisam kriv. Ja sam samo završio ono što je inicirano prije meča. Nisam kriv i oni neka sude onom ko je. Branio sam svoju čast, porodicu i religiju. Neću ići na suđenje u Las Vegas, pa neka mi uzmu i sve pare koje sam zaradio i izbace me na 10 godina. Meč sam završio po pravilima, a onda sam završio i posao. Nikada im neću tamo otići, neka rade što žele – rekao je Habib.

(Vijesti.ba / Avaz)

Loading...