U šumi u Srbiji pronađeno obezglavljeno tijelo žene koja je nestala prošle godine

Obezglavljeno tijelo nestale Snežane M. (59) iz Guče pronađeno je proteklog vikenda, u šumi u dragačevskom selu Veles, a rodbina je odmah poslije nestanka posumnjala da ju je zadesila kakva tragedija, jer je nestala pod veoma sumnjivim okolnostima.

Leš je inače pronašao šumar, koga je dodatno užasnuo prizor kada je ugledao da je žena obezglavljena, i da nema donjih ekstremiteta. Slučaj je odmah prijavljen policiji, a potom je naložena obdukcija, koja će utvrditi uzrok smrti nesretne žene, a prema prvim pretpostavkama, vjerovatno je da se radi o – svirepom ubistvu.

Inače, Snežanin nestanak je prijavljen 5. septembra prošle godine.

Rodbina je još tada ispričala da je Snežana kobnog dana doznala da njenu šumu, koja je četiri kilometara udaljena od Guče, i koja se nalazi na imanju njene majke, neko bespravno siječe.

DNK analiza

Viši javni tužilac u Čačku Ivan Zarić, kazao je da su pronađeni ostaci ljudskog skeleta u šumi nadomak sela Veles, ali nije potvrdio da se radi o posmrtnim ostacima žene koja je nestala prije godinu dana, već da to tek treba da se ustanovi.

Tačno je da su pronađeni ostaci ljudskog skeleta, ali ko je, šta je to tek treba da se utvrđuje i pod kojim okolnostima je nastala smrt, odnosno, da li je bila nasilna. O kome se radi tek treba da se dokaže. Treba da se uradi DNK, a dok stigne izvještaj proći će vrijeme. Tek tada ćemo znati o kome se radi – kazao je Zarić.

Jedan od komšija je Snežanu odvezao do zabrana, a on dalje produžio svojim poslom.

– Rekli su joj da su u šumu došli ljudi iz Kraljeva, odnosno da su do šume stigli autom kraljevačkih registarskih oznaka, i da su počeli da sijeku. Ona se u to i uvjerila, pošto je to i ispričala rođaki mobilnim telefonom prije nego što joj se gubi svaki trag – ispričao je jedan od Snežaninih rođaka.

Bezuspješna potraga za Snežanom trajala je danima, u potrazi su bili uključeni šumari, lovci, policija sa psima tragačima, rodbina, prijatelji, međutim, ništa nije dalo rezultata.

Šuma u kojoj je pronađena je znatno udaljena od njenog zabrana. Ona je bila srčani bolesnik, i ne bi mogla da pređe toliko veliki put. Sumnjamo da ju je neko ubio i potom obezglavljen leš ostavio na tom mjestu. Jer, nijedna zvjerka u šumi nije u stanju da otkine glavu i noge i odnese ih. Pretražili smo sve dijelove ove šume, ali od lobanje i ekstremiteta nema ni traga – kazale su Snežanine komšije koje su učestvovale u potrazi.

Snežana je, pričaju nam njeni rođaci, bila veoma dobra žena, nije imala nikakvih sukoba, niti je ikada ikoga povrijedila. Imala je sina Milana i kćerku Milu. Oboje su porodični ljudi.

(Hayat/Foto: Ilustracija)

Back to top button