Obilježimo 9. januar kao dan početka genocida nad Bošnjacima

edmica koja je pred nama dovoljna je da se u svim našim sredinama prirede prigodna predavanja o 9. januaru kao danu kada je velikosrpska hunta ozvaničila početak genocidne agresije na Bosnu i Bošnjake. Oni će 9. januara svoje zlo slaviti, a mi smo dužni: pamtiti i opominjati.

Agresija na čovjeka i civlizaciju je proslavljati Dan entiteta Republike Srpske, jedan od najcrnjih dana u historiji čovjeka i civilizacije, koji označava početak najvećeg sistematskog, planiranog udruženog zločinačkog poduhvata protiv Bosne i Hercegovine i njenog najbrojnijeg naroda, Bošnjaka, največi zločin poslije Holokausta u Evropi, čije su institucije, policija i vojska, pred Internacionalnim sudom pravde proglašene krivim za počinjeni genocid u tako zvanoj UN-ovoj sigurnosnoj enklavi Srebrenica.

Agresija na čovjeka i civilizaciju je proslavljati 9. januar kao Dan entiteta Republike Srpske čiji osnivači Radovan Karadžić i Ratko Mladić odgovaraju pred Međunarodnim krivičnim tribunalom za bivšu Jugoslaviju za agresiju i genocid, piše Saff.

Agresija na čovjeka i civilizaciju je negiranje zločina agresije i genocida, ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sloboda povratnika i nasilna zabrana sjećanja za žrtve i svijedoka agresije i genocida od strane političkog establišmenta entiteta Republika Srpska na čelu sa neprijateljem države Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

Podsjećamo svijet da se 9 januar vezuje za agresiju, genocid, kulturocid, ekocid, etnocid, urbicid, elitocid, mućenja u koncentracionim logorima smrti, masovna silovanja, masovna i nasilna protjerivanja i masovna uništenja, privrednih, kulturnih i duhovnih dobara uglavnom Bošnjaka.

Polazeći od činjenica dokazanih u presudama intenacionalnih sudova o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad Bošnjacima, imajući u vidu da negiranje tih činjenica zapravo znači nastavak zločina agresije i genocida, pozivamo sve Bošnjake u svijetu i sve prijatelje istine o agresiji na Republiku Bosnu i Hercegovinu i genocidu nad njenim građanima, te prijatelje pravde za žrtve tih zločina da 9. januar obilježe kao Dan početka genocida nad Bošnjacima ili Dan sjećanja na genocid nad Bošnjacima.

BPORTAL

Loading...