Zabavni savjeti za vođenje ljubavi iz 19. vijeka

Avaz.ba

Autorica knjige je vjerovala kako je većina muškog roda perverzna

Supruga pastora L.D. Smitersa (L. D. Smythers) napisala je davne 1894. godine knjigu namijenjenu mladim ženama – s uputstvima kako postati dobra supruga.

Pošto su dužnosti dobre supruge i seksualne aktivnosti, dobra gospođa pastorka smatrala je kako treba napisati neke seks-savjete za bračne parove.

Većina muškaraca je prirodno perverzna

Gospođa Rut Smiters (Ruth Smythers) je vjerovala kako je većina muškog roda perverzna te da se oni nikako ne mogu odbraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to prenijeti u praksu u spavaćoj sobi – a to treba znati i svaka pametna supruga. Ovi savjeti ne odnose se na seks uopćeno, nego i na ljubljenje “odvratnog suprugovog tijela”.

Pametna supruga nosi pamučnu spavaćicu

Debela pamučna spavačica obavezna je uniforma pametne supruge. Prvenstveno zato jer se za vrijeme seksa ne smije cijela razgolititi, nego smije eventualno osloboditi tek dijelove tijela koji su potrebni za seksualni čin.

I muškarci trebaju zadržati na sebi pidžamu te smiju pokazati tek minimum kože – jer nije dopušteno gledati golog supružnika. Pametna supruga nikad ne smije dopustiti svom suprugu da je vidi golu. I nikada ne smije vidjeti njegovo potpuno golo tijelo.

Ugasi svjetlo, tišina i mir

Ako dođe do seksualnog čina, žena obavezno treba ugasiti svjetlo i ne smije pustiti ni glasa. Naime, muškarac ne smije pomisliti da joj se seks možda sviđa pa ga ne smije ohrabrivati da na njoj praktikuje svoje perverzne seksualne prakse ili da skine pamučnu pidžamu i spavaćicu.

Nema ljubljenja u usta

Ako suprug za vrijeme ili prije seksa želi poljubiti suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu. Ako pokuša skinuti njenu odjeću i želi je poljubiti drugdje, dobra supruga će brzo vratiti odjeću na svoje mjesto te mu reći da mora otići u toalet.

Prljave riječi su krajnje nepoželjne

Ako muškarac, perverzan kakav jeste, pokuša zavesti svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. “Šta misliš o našim novim zavjesama?” ili “Tvoja majka sutra dolazi na večeru?”. Takva pitanje će ga sigurno zbuniti.

Nakon seksa kao i prije seksa

Dobra supruga ne smije dopustiti suprugu da nakon seksa dođe na glupu ideju da bi se to moglo češće raditi. Uradiće sve da ograniči seks na najviše dva puta nedjeljno i potruditi se da se tokom braka to još smanji. Ono što može pomoći, na primjer, je glumljenje bolesti, glavobolje, umora…

Ako ima seksa, to je isključivo preko volje

Uopćeno, važi sljedeće: ako ima seksa, onda to mora biti jako rijetko i preko volje – sjeti se gašenja svjetla i tišine. Ako se dobra supruga toga ne drži, lijep brak bi mogao propasti. Naime, moramo imati na umu da su muškarci perverzni i žele seks svaki dan – a to bi više ličilo na orgije nego na brak, zar ne?
Uz moto “seks služi isključivo za reprodukciju” i ne smije pričinjavati zadovoljstvo ni zabavu, bili su strogi pastor i njegova supruga.

Loading...