Šabanov kum progovorio: Poslednje reči kralja u kolima

Kum Šabana Šaulića Slobodan Stojadinović u ispovesti otkriva da se pevač čudno ponašao pre nemilog događaja i da je, kao nikada do tada, žurio da se vrati u Beograd.

Šabanov kum, koji je u trenutku nezgode bio u „seatu“ iza Šaulića, sada se leči u Nemačkoj, odakle je ispričao šta se dogodilo tog jutra.

– Sve je nekako bilo čudno, još od nastupa koji je imao te noći. Šaban je stalno gledao na sat. To je uradio čim je kročio na binu, a zatim još pet-šest puta tokom koncerta. Kao da je negde žurio, kao da ga je neka nesreća vukla, kao da je žurio u smrt – priseća se plačnim glasom pevačev kum.

Lupao na vrata

Stojadinović ističe da je pevač bio nervozan i zahtevao da što pre krenu u Beograd.

– Dogovorili smo se da odspavamo sat vremena u hotelu, da navijemo sat u 6.15, spremimo se i krenemo na aerodrom. Kada mi je zvonio sat za buđenje, Šaban je već bio ispred mojih vrata i lupao. Pitao sam ga: „Šta ti je, zašto žuriš?! Dogovorili smo se sada da ustanemo.“ A on mi je rekao: „Pa hajde, molim te, brzo! Zašto kasniš? Žurimo!“ – priča Stojadinović drhtavim glasom i nastavlja:

– Nikada pre nije bio takav. Imali smo još tri sata do poletanja aviona, a on se ponašao kao da kasnimo. Ubrzo smo ušli u auto i primetio sam da je nervozan. Čak mi je zamerio što ga nisam probudio tri minuta ranije. Nisam mogao da verujem šta mi priča, ali pustio sam ga, nisam hteo da se prepirem.

Loša svetla

Slobodan kaže da je Šaban primetio da su na „seatu“ loša svetla. Mirsad Kerić, koji je upravljao automobilom, rekao mu je da će upaliti duga svetla.

– Na putu su bili radovi, pa su automobili iz tri trake prelazili u jednu. Samo smo čuli „bam“! Drugo vozilo je naletelo na nas otpozadi, a Mirsad je počeo da koči. Od siline gepek me je nabio skroz napred, kod Šabana, koji je sedeo na suvozačevom mestu. Na Mirsada je pao sintisajzer, od kog je zadobio najveću nezgodu. Ja sam nekoliko puta padao u nesvest i budio se. Šabana nigde nisam video. Pitao sam gde je, a lekari hitne pomoći su mi rekli da ga voze u drugu bolnicu. Tada sam se opet onesvestio – završava priču Stojadinović.

Šaban nije voleo bahate vozače.

Izvor: Srbija Danas Foto: Printskrin

Back to top button