PORODICA ŠAULIĆ DONIJELA ODLUKU: EVO ŠTA ĆE BITI SA ŠABANOVOM KUĆOM U ŠAPCU

Porodica Šabana Šaulića odlučila je da u njegovu čast napravi spomen-kuću u rodnom Šapcu.

Kako saznaje Informer, na ovu ideju došla je pjevačeva mlađa kćerka Ilda, a majka, brat i sestra su je podržali jer žele da sačuvaju uspomenu na kralja narodne muzike.

Šaulić je mnogo volio svoj rodni grad, iako se kao mladić preselio za Beograd. Zbog toga njegovi najmiliji vjeruju da je porodična kuća u Šapcu pravo mjesto za mali muzej u kome će se naći predmeti koji su obilježili pjevačev život i 50 godina dugu karijeru.

– Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali – priča za Informer dobro obavješten izvor.

Legendarni pevač je u Šapcu proveo djetinjstvo, a kada se odselio u veliki grad, srušio je malu, trošnu kuću i na istom placu izgradio novu.

Porodica Šaulić je željela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posjete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pjevačevih uspomena.

U Šabanovom rodnom domu bit će izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog djetinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odijela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi – otkriva izvor.

(Hayat / Foto: Arhiv)