SNIMA SE FILM O ŠABANU ŠAULIĆU!

Šaban Šaulić je imao karijeru o kakvoj većina njegovih kolega može samo da sanja, a njegov život bio je toliko bogat, da bi mogao da posluži i holivudskim scenaristima da se o njemu snimi film.

No kako je njegova porodica još prije nekoliko godina prepoznala potencijal za ekranizaciju života kralja narodne muzike, takav poduhvat je odavno bio u planu.
Prije gotovo tri godine, na ideju Šabanovog PR tima i najbližih članova porodice, Šaulić je pristao da snimi biografski film u kojem bi otkrio veliki dio svog života o kojem publika nije toliko znala. No kako je imao previše poslovnih obaveza, snimanje filma se prolongiralo. Ipak, porodica Šabana Šaulića sada je više nego odlučna da snimanje privede kraju, te da montira sve ono što je zabilježeno u 50 godina dugoj karijeri pokojnog pjevača.
– Oni žele da se oduže Šabanu za sve što im je pružio u životu, pa će za dva mjeseca početi sa montiranjem materijala, zajedno sa cijelim timom koji je angažovan da radi na ovom projektu, jer ne žele da im nešto promakne – otkriva izvor dodaje:

– U filmu o Šabanu pojaviće se i veliki broj njegovih kolega, koji će otkriti manje poznate detalje iz njegovog života i ispričati anegdote koje ih podsjećaju na pjevača. Svakako, najemotivniji trenutak biće pojavljivanje njegove supruge Gordane, koja će pričati o zajedničkom životu sa Šabanom i svemu onome što je prošla sa njim za 44 godine braka. Ona će pričati o usponima i padovima u njihovom odnosu, o tome kako su odgajali djecu, a tada će i otkriti kako se osjeća poslije Šabanove smrti, jer nema u planu da se oglašava u medijima i daje intimne ispovijesti. Ona smatra da bi time narušila divno sjećanje na svog muža i ne želi da se njen bol provlači svakodnevno po novinama – kaže izvor.

Najbolniji trenutak za sve svakako će biti posljednja scena koju će publika imati priliku da vidi.

– Koliko znam, film će se završiti tako što će biti prikazane fotografije i video-materijal sa mjesta saobraćajne nesreće u kojoj je Šaban izgubio život. To je svakako najbolniji trenutak za sve, ali tim koji radi na projektu smatra da taj dio nikako ne bi trebalo izbjeći – tvrdi izvor.

(Informer)