Objavljeni uznemirujući snimci napada u brazilskoj školi

Svjetski mediji objavili su snimke na kojima se vide napadači koji pucaju na učenike u školi u Brazilu. Tom prilikom su usmrtili osam osoba, da bi potom izvršili samoubistva.
Jedan od snimaka prikazuje 17-godišnjeg Giljerma Tukija Monteira kako opušteno ulazi u hodnik škole, a potom izvlači pištolj i počinje da puca na ljude u školi u Sao Paolu.

Upucao je direktoricu Marilenu Umezu i nastavnicu Elijani Ksavijer, prije nego je krenuo da potraži druge žrtve.

Drugi napadač, 25-godišnji Luiz Enrike de Kastro potom ulazi i počinje da kasapi tijela ubijenih mačetom. Njih dvojica su ukupno ubili četiri djevojčice, dva dječaka, direktoricu i nastavnicu.

Napadači su u školu ušli sa kapuljačama, a sa sobom su imali noževe, sjekiru i samostrel. Nekoliko minuta prije napada Monteiro je na Facebook postavio 26 fotografija, među kojima je nekoliko na kojima pozira s pištoljem.

Monteiro je tokom napada otvorio vatru iz pištolja kalibra 38, dok je Kastro koristio samostrel, saopšteno je iz policije. Navodno su sa sobom nosili i molotovljeve koktele.

Najmanje 17 osoba, većinom djece, ranjeno je u ovom užasnom napadu i prevezeno je u bolnicu, dodali su u policiji.

Nakon što su u hodniku završili svoj krvavi pir, napadači su pokušali da se probiju u prostoriju u kojoj su se skrivali mnogi učenici. Kada je policija stigla na mjesto masakra Monteiro je pucao Kastru u glavu, a potom je izvršio samoubistvo.

Osim snimaka napada objavljen je i video koji prikazuje kako su napadači stigli u školu. Nekoliko trenutaka kasnije vidi se veći broj učenika kako panično bježi iz školskog dvorišta.

Keli Milen Gera Kardoso je ispričala kako se sa ostalim učenicima zaključala u kafeteriju i legla na pod, prenosi “Daily Mail”.

“Ostali smo unutra dok se vrata nisu otvorila sa vanjske strane. Mislili smo da su napadači, ali nam je laknulo kada smo vidjeli da je to policija”, ispričala je ona.

Nakon što su napadači okončali masakr i izvršili samoubistvo policija je pronašla molotovljeve koktele i torbu iz koje su virile žice, zbog čega je morala da reaguje i jedinica za bombe. Policija je osam minuta nakon prijave bila na mjestu fogađaja, ali to je nažalost bilo kasno.

Upozoravamo vas da snimci sadrže uznemirujuće prizore!

(Vijesti.ba)

Back to top button