Bosanac Esnaf Bronja na gala večeri s Barakom Obamom

Iznimna je čast upoznati tako velikog čovjeka

Put do Los Anđelesa, gdje ljudi iz cijelog svijeta dolaze da ostvare snove, za bh. manekena i glumca Esnafa Bronju nimalo nije bio lagan. Njegova porodica preselila se u toku rata u Njemačku, a onda u Ameriku, u kojoj se Bronja rodio.


– Veoma je teško doći do Holivuda, ali napornim radom, velikom željom za uspjehom i, naravno, uz pomoć porodice, sve se može pa se tako i moj holivudski san polako ostvaruje. Što se tiče glume, još učim i trudim se da dođem do neke velike uloge, jer se nadam da moje vrijeme tek dolazi – govori nam Bronja.

“Disney” kanal

Sve je počelo u srednjoj školi, u kojoj se Bronja prijavio na “Homecoming Court 2014”, gdje se birao kralj škole. Zahvaljujući velikom broju glasova studenata “Castle Park High Schoola”, postao je jubilarni, pedeseti kralj.

– Po završetku škole, zaposlio sam se u kompaniji “Abercrombie & Fitch”, koja je u to vrijeme bila u rangu s “Calvin Kleinom”. Nedugo poslije toga preselio sam se u Los Anđeles i potpisao prvi ugovor s “LA Modelsom”, s kojim i danas sarađujem – govori nam maneken.

Pored toga, potpisao je ugovor i s “Boom Modelsom” u Milanu, gdje je prošle godine boravio i sudjelovao na Sedmici mode te radio nekoliko kampanja.

– Iza sebe imam veliki broj modnih revija za različite brendove, a neki od njih su “Tom Ford”, ETRO, “Giorgio Armani” te mnogi drugi. Pored ovih kampanja, za mene je najveći uspjeh do sada učestvovanje tri godine uzastopno na velikom i prestižnom holivudskom Oskaru, kao i na proslavi 90. rođendana “Micky Mousea” te angažman u šouu “Micky Spectacular” na “Disney” kanalu – priznaje nam Bronja.

Američki sportisti

Esnaf je tako prošle godine imao susret s nekadašnjim predsjednikom Sjedinjenih Američkih Država Barakom Obamom (Barack) na jednom prestižnom događaju.

– Sa predsjednikom Obamom imao sam čast da se upoznam prilikom gala večere u Holivudu, gdje me je poslala agencije da učestvujem kao jedan od uspješnih modela. Bila mi je velika čast rukovati se i biti s velikim čovjekom svijeta, kao i sa mnogim drugim političarima i poznatim ličnostima američkog sporta i javnosti – otkriva naš model.

Bronja s Barakom Obamom i kolegama
Sevdah u srcu

– U slobodno vrijeme učim da sviram i na taj način ne zaboravljam odakle sam. Volim našu narodnu tradicionalnu muziku. Sevdah mi je u srcu – zaključuje Bronja.

Živim za Bosnu

– Bosna je moja zemlja i živim za nju, volim svoju domovinu svim srcem. Ne posjećujem je baš često, jer sam mnogo zauzet, ali sam odlučio da ove godine nađem vremena i dođem u maju – otkriva Esnaf.

blob:https://cdn.jwplayer.com/139a0426-0fba-4df5-8068-07ae549c68e6

Avaz

mgid.com, 289198, DIRECT, d4c29acad76ce94f