STRAVIČAN ZLOČIN: Bivši učesnik “Pinkovih zvezda” svirepo ubio djevojku

Pjevačica Jelena Turšum (35) ubijena je u Travniku, a iza nje je ostalo troje maljoletne djece. Jelenu je svirepo ubio vanbračni suprug i kolega, Zoran Gromović, bivši učesnik “Pinkovih zvezda”.Ovo svirepo ubistvo dogodilo se 2015. godine, ali ovakve tragedije nikada ne smijemo zaboraviti i uvijek se treba boriti protiv nasilja nad ženama.Nakon ubistva, Jelenin očuh ispričao nam je šta se dogodilo.

Našu Jelenu je Zoran u subotu odveo među vikendice, gdje ima malo ljudi. Tu ju je tukao i lomio kosti dok se nije onesvijestila i pala na zemlju. Bijesan na nju, sjeo je u svoj “pasat” i tri puta prešao preko njenog tijela dok nije umrla. Onda je otišao do prve vikendice i sam pozvao policiju- pričao je još u šoku Nenad Škorić, očuh tragično nastradale pjevačice.

Tragični događaj odigrao se na malom makadamskom putu koji vodi ka Gornjem Putićevu, a u blizini Zoranove vikendice. Prema pisanju bosanskih medija, sve se desilo nakon svirke na kojoj su zajedno nastupali. Obdukcija je pokazala da je nesretna žena preminula od posljedica traumatskog šoka koji je uzrokovan višestrukim prelom koštanih struktura.
Zoran je u policiji tvrdio da to nije namjerno učinio, nego da se radilo o nesretnom slučaju, te da se zbog pijanstva ne sjeća svih pojedinosti. Tamošnji tužilac je naložio vještačenje vozila.

Isto je zanimalo i sutkinju Stanu Imamović, člana Sudskog veća. Dr. Cirhlarž je kazao da ima tragova i na lijevoj strani vozila. Nakon što je tužilac Meho Bradić uložio materijalne dokaze, završen je dokazni postupak optužbe.

Odbrana je predložila da se na narednom ročištu sasluša sudski vještak Stipo Martinović.


Izvor: Alo.rs.