VUČIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVALO NA SAMITU U TIRANI IZA ZATVORENIH VRATA: Rekao sam Tačiju Šta radiš to bre?! Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao?!

Foto: Printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u u Tirani, gde učestvuje na samitu Procesa Brdo-Brioni, da je odgovorio Hašimu Tačiju da mu ne pomažu ni Amerika niti bilo koji strani prijatelji.

“Teme uz regionalnu stabilnost i očuvanje mira i svako je iznosio svoju ideju. Videlo se koliko ima sukoba, ne samo na zapadnom Balkanu, nego i šire.
Sa druge strane ja sam zadovoljan što smo otvoreno govorili i meni je danas bilo lakše, sa predsednikom Dodikom. Leđa uz leđa smo štitili interese Srpske i Srbije. Mnogi nisu naučili da ovako otvoreno, ali promišljeno i relaksirano govorim o svemu”, istakao je Vučić i dodao:

“Rekao sam Tačiju “Možete da pozovete i Amerikance i sve druge, ali ovo je pitanje Srbije i Albanaca. Ne postoji ta sila koja će naterati Srbiju da se ponaša suprotno svojim interesima”.
Vučić je istakao da je najlakše nešto kritikovati i biti protiv nečega, za to se uvek nađe razlog,
“Šta briga onog na Islandu ili Malti kako ćemo mi da rešimo naše pitanje? To je samo naša stvar. Lako je biti protiv nečega, gledaj onog što recimo gura kamen uz brdo, pa mu još usput bacaj kamenčiće. Rekao sam im “Hajde da vidim kako ćete to da rešite”. Pitao sam Tačija “Šta radiš bre ti? Jesi li to sam smislio ili ti je neko pomogao? Tim rečima na srpskom sam im rekao. Ti nećeš ovo, nećeš ono, evo ja neću ništa od toga što si ponudio i šta ćemo sad?”, istakao je Vučić.
https://www.facebook.com/tanjugnews/videos/2057695474356636/

Samitu prisustvuje i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik koji je izjavio da za rešavanje problema Beograda i Prištine nastavak dijaloga.
“Bio sam veoma zadovoljan činjenicom da je Vučić branio srpske interese i da je rekao Tačiju da mu Amerika ne može pomoći”, dodao je Dodik.

(Kurir.rs)