Trojica muškaraca koja su se brutalno iživljavala nad djevojkom branit će se sa slobode

Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je odmah reagirala i policija

Foto: Arhiv
Za trojicu muškaraca iz Bosanske Gradiške, koji su uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivično djelo obljuba nad nemoćnom osobom, nije određen pritvor i oni će se braniti sa slobode.
Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda Banja Luka odluku da ne odredi pritvor za Miroslava Popovića (33), Luku Šinika (26) i Stevu Guskića (25) obrazložio je tvrdnjom da okružni javni tužilac u pismenom prijedlogu “nije iznio prihvatljive argumente u pogledu postojanja osnovane sumnje kao općeg uvjeta za određivanje pritvora niti su konkretizirane i argumentirane bilo kakve okolnosti u pogledu postojanja posebnih razloga za pritvor propisanih odredbama Zakona o krivičnom postupku RS“.
Tužilac je jučer predložio mjeru pritvora zbog postojanja bojazni da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.
Međutim, za sud je, kako je saopćeno, taj prijedlog bio neosnovan.
Hapšenje osumnjičenih uslijedilo je 17. i 18. maja, nakon objavljenih neprimjerenih fotografija na društvenim mrežama, na kojima su trojica muškaraca i naga žena, s posebnim potrebama.
Slučaj objave fotografija je zgrozio javnost, jer se radi o iživljavanju nad nemoćnom osobom, te je odmah reagirala i policija.

Avaz.ba

Back to top button