Kritično u mnogim tuzlanskim naseljima: Večeras vanredna sjednica štaba Civilne zaštite

Nakon obilne kiše koja neprestano pada još od sinoć, došlo je do naglog povećanja nivoa vode u skoro svim vodotocima na području grada Tuzle, a rijeka Jala izlila se iz korita u neposrednoj blizini Tehnološkog fakulteta u naselju Irac i poplavila zemljište. Jala prijeti da poplavi i okolne objekte.
Na mjestu događaja se nalaze pripadnici Policijske uprave i Civilne zaštite Tuzla. Policija obezbjeđuje prilaz mostu na rijeci Jali u blizini Filozofskog fakulteta, a prema informacijama iz Službe civilne zaštite Tuzla, postoji sumnja u oštećenje mosta, pa je saobraćaj u ulici ZAVNOBiH-a obustavljen iz predostrožnosti.
Voda je prekrila i saobraćajnice na zapadnom ulazu u grad, a pod vodom su i putevi u MZ Lipnica i MZ Simin Han. Lokalni stadion u Lipnici je pod vodom, a voda je prodrla do i do nekoliko kuća i pomoćnih objekata, prenose tuzlanski mediji.
Visoki nivoi Soline, Mramorskog i Moluškog potoka, nagovještavaju da građane koji žive u naseljima uz te vodotoke očekuje neizvjesna noć.
Služba civilne zaštite Grada Tuzle upozorava građane Tuzle, kao i pravna lica, odnosno poslovne subjekte, da poduzmu neophodne mjere u cilju samozaštite od mogućih posljedica koje mogu nastati izlivanjem vodotoka iz svojih korita, a večeras će biti održana vanredna sjednica štaba CZ.

(Bportal.ba/Faktor/Foto:Tuzlarije)

Back to top button