ŠAKA OVOG VOĆA IMA JAČE DEJSTVO OD JEDNOG ASPIRINA: Kad vidite kako je ovo voće zdravo nećete prestati da ga jedete

Dvadeset trešanja ima 10 puta jače dejstvo od jedne tablete aspirina, a pri tome ne iritiraju želudac. Istraživanja su pokazala da osim toga što mogu da ublaže bolove, trešnje mogu da utiču i na zdravlje kostiju i na sprečavanje srčanih bolesti i raka.

ZAŠTITA SRCA

Trešnje se u nutricionističkom smislu smatraju važnim izvorom kercetina. Ovaj flavonoid ima jaka antioksidativna svojstva i na taj način pomaže u sprečavanju srčanih bolesti.

PREVENCIJA RAKA

U košticama trešnje nalazi se mala količina amigdalina, nazvan još i vitamin B17 ili laetril, za koji se smatra da pozitivno utiče na smanjenje tumora i sprečava dalje širenje raka i pomaže kod ublažavanja bolova prouzrokovanih kancerogenim procesima.

UBLAŽAVANjE BOLOVA

Jedinjenja koja se nalaze u trešnjama blokiraju upalne enzime i smanjuju bolove. Ovo naročito važi protiv bolova izazvanih gihtom i artritisom.

BUBREŽNI KAMENAC

Od peteljki trešnje može da se napravi čaj koji podstiče izbacivanje mokraće, što se preporučuje onima čiji organizam stvara kamenčiće u bubrezima. Za pripremu čaja stavite rukohvat peteljki u litar vrele vode i kuhajte dva minuta. Ostavite 15 minuta da se ohladi. Čaj procijedite i pijte u gutljajima tokom dana.

ZDRAVLJE KOSTIJU

Trešnje se smatraju izvrsnim izvorom hemijskog elementa bor, što u kombinaciji sa kalcijumom i magnezijumom, koji takođe sadrže, izuzetno povoljno utiče na zdravlje kostiju.

VITALNOST I SKIDANJE KILOGRAMA

Trešnje su idealna namirnica ako želite da povratite energiju i dobru liniju. Čak se preporučuju i onima koji žele da ostave cigarete. Svaki put kad se javi želja za cigaretom pojedite šaku trešanja. One su bogate vlaknima, vitaminima A, B i C, sadrže mnogo minerala, posebno kalcijuma, gvožđa i kalijuma. Svaka trešnja ima samo četiri kalorije, imaju jednake količine ugljenih hidrata i proteina, a uopšte nemaju masnoća.

Balasevizam

Back to top button