Osmogodišnjak preživio napad planinskog lava: “Zgrabio sam štap i ubo ga u oko” (VIDEO)

Osmogodišnjak iz američkog Colorada borio se s planinskim lavom i preživio.

Pike Carlson skakao je na trampolinu u stražnjem dvorištu obiteljskog doma u gradiću Bailey kad je začuo kako ga stariji brat Gage doziva iz susjedne kuće, prenosi Index.hr.

Kad je potrčao k njemu, ispred Pikea se pojavio planinski lav koji ga je zgrabio za glavu i počeo vući po tlu, prenosi Daily Mail.

Dječak je počeo dozivati pomoć, ali se odmah snašao i pokušao obraniti od napadača.

“Udarao sam ga, pokušavao sam zgrabiti bilo što da se obranim. Uspio sam zgrabiti štap i pokušao sam ga ubosti u oko, ali štap je puknuo”, pričao maleni Pike.

Za to je vrijeme njegov brat Gage otrčao u kuću po roditelje pa je njegov otac Ron ubrzo istrčao van.

“Odmah je proradio roditeljski instinkt da zaštitim svoje dijete. Nije mi ni prošlo glavom da bi me to moglo ubiti. Samo sam znao da moram nešto učiniti. Što god da vam se dogodi, morate zaštititi svoju djecu”, ispričao je tata.

Kad mu je Ron prišao, lav je pustio Pikea i pobjegao natrag u šumu.

“Kad sam ga podigao, cijela jedna strana lica mu je bila razderana. Bio je sav krvav, koža na glavi mu je bila razderana na više mjesta. To je nešto što ni jedan roditelj nikad ne bi trebao vidjeti”, ispričao je Ron.

Pikea su roditelji smjesta odvezli na hitnu, odakle su ga premjestili u bolnicu gdje su ga dva puta operirali, a na nekoliko mjesta su mu morali zašiti rane.

Čeka ga još jedna operacija jer mu je lijevi očni kapak ozbiljno oštećen u napadu.

Usprkos velikoj traumi, Pike se uspio i našaliti kako se lav s njim nije upustio u poštenu borbu.

“Planinski lav je varalica. Nitko se ne pokušava hrvati s planinskim lavom, on vara”, rekao je dječak.

Potraga za lavom koji je napao Pikea je još u tijeku. Njegovi su roditelji pokrenuli Go Fund Me kampanju kako bi skupili sredstva za otplatu liječenja.

Back to top button