Sabahudin Topalbećirević nakon operacije bubrega u Tuzli: Čini mi se da sam se ponovo rodio

Strašna bol javila mi se tokom prijenosa utakmice pretkola Lige prvaka

Foto: A. Bajrić

Dva dana nakon izuzetno zahtjevne operacije bubrega, koju mu je na tuzlanskoj Klinici za srce obavio poznati urolog dr. Mustafa Bazardžanović, u bolesničkoj sobi posjetili smo Sabahudina Topalbećirevića, poznatog bh. sportskog novinara i TV komentatora.

Zatekli smo ga raspoloženog, što zbog ishoda operacije i pažnje doktora i medicinskog osoblja, tako i zbog interesiranja i pažnje mnogobrojnih prijatelja, kolega novinara, sportskih radnika iz cijele BiH i regiona.

Zovu prijatelji
– Upravo me zvao Husref Musemić, prije njega Senad Hadžifejzović. Telefon samo zvoni i svako pita treba li mi nešto. Hvala im. Dobro sam, hvala Bogu i doktorima. Napokon sam bez bolova, koje ne bih poželio ni najvećem neprijatelju. Ustajem, hodam, razgovaram s „kolegama“ iz drugih bolesničkih soba – kaže raspoloženi Topalbećirević i nema dovoljno riječi da nahvali doktore i medicinsko osoblje, koje o svakom pacijentu brine.

Dugo godina je, kaže, imao problema s kamenom u bubregu, ali su to ljekari u Sarajevu držali pod kontrolom. Jedan od težih napada dogodio se na dan kada je trebao prenositi utakmicu pretkola Lige prvaka.

Domaći stručnjaci
– Bol se javila ujutro, ali je to u Sarajevu sanirano injekcijama. Uvečer, tokom prijenosa utakmice, bol se ponovo vratila. Bilo je strašno. Nisam mogao izdržati i na kraju prvog poluvremena zamijenio me kolega, a ja sam prevezen na Koševo. Operacija je bila neizbježna. Preporučeno mi je da idem u Tuzlu kod dr. Mustafe Bazardžanovića, jednog od najpoznatijih urologa u regionu. Čini mi se da sam se ponovo rodio. Doktor mi je u šali rekao da mi je iz bubrega izvadio „čvrsti granit“- kaže.

Zadivljen pažnjom i profesionalizmom ljekara i osoblja klinike na kojoj je operiran, Topalbećirević ističe da upravo ovako zamišlja bosansko zdravstvo.

Žao mi je reprezentacije!
– Džaba što sam operiran, moje misli su i dalje na sportskim terenima. Žao mi je fudbalske reprezentacije. Mislim da imamo dobru reprezentaciju, ali očigledno da nešto ne štima. Prije nismo gubili od Armenije, Finske i sličnih reprezentacija. Mislim da se Prosinečki malo zaletio s izjavom o ostavci. Razumijem, vruć je bio. Ja i njemu i igračima želim sve najbolje – kaže Topalbećirević.

Avaz.ba

Back to top button